Gaziantep’te şaşırtan olay Lionel Messi’nin isimini camiiye verdiler!

Gaziantep’te şaşırtan olay Lionel Messi’nin isimini camiiye verdiler!
Gaziantep’in Şahinbey İlçesi Çağdaş Mahallesi’nde yer alan “İncirlik Camii’nin” haritalardaki adı “Lionel Messi Camii” olarak değiştirildi.

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi Çağdaş Mahallesi’nde yer alan “İncirlik Camii’nin” haritalardaki adı “Lionel Messi Camii” olarak değiştirildi. Sosyal medyada olay oldu! İşte o yorumlar…

”bugün bir adresi ararken google haritalar'da görünce dumur olduğum yer.” (ekşi sözlük)

”şampiyonluk sonrası şükür namazı kılınmış camidir” (ekşi sözlük)

”yakında Cristiano Ronaldo camii açılır” (İnstagram)

“İnsanlar her konuda şaka yapabileceklerini nereden çıkarıyorlar acaba” (İnstagram)

Lionel Messi kimdir?

24 Haziran 1987 tarihinde dünyaya gelen Leo Messi zorlu bir çocukluk geçirmiş ve sonrasında dünya yıldızlığına uzanan ilginç bir hayat hikayesine sahip olmuştur. Messi'ye çocukluğunda "Futbol oynayamaz" denilse de şu anda bir dünya yıldızı olmayı başarmıştır.

Lionel Messi'nin gerçek ismi Lionel Andrés Messi Cuccittini'dir. Şu an 35 yaşında olan isim, futbola 8 yaşında Rosario şehir takımı Newell's Old Boys'da başlamıştır. Ailesi Messi'nin büyüme hormon eksiklik tedavisi görmesi ve futbola Barcelona'da devam etmesi için İspanya'nın Barselona şehrine taşınmıştır.

Kemikleri gelişmediği için "Futbol oynayamaz" demişlerdi
Çocukluğunda doktorlar küçük Messi'ye kemiklerinin gelişmediğini ve futbol oynayamayacağını söylemişlerdir. İçinde büyük bir futbol tutkusu olan Leo Messi doktorları dinlememiştir. Sürekli çalışan Messi, antrenmanlar yapmıştır. Kendini ispatlayan Messi 2004-2005 sezonunda Barcelona'da forma giymeye başlamıştır. Barcelona formasını ilk defa 2004-05 sezonunda giyen Messi, aynı zamanda da La Liga'da gol atan en genç futbolcu unvanına sahiptir. Barcelona'daki kariyerine 2021 yılında son veren Messi Ağustos 2021'de Paris Saint-Germain'le anlaşmıştır Şu anda PSG'de oynayan isim, çocukluk aşkı Antonella Roccuzzo ile evlidir ve üç erkek çocuğu bulunmaktadır.

Messi, kendisi gibi iyi bir futbolcu olan Cristiano Ronaldo ile karşılaştırılmaktadır. Ancak Lionel Messi'nin yeteneğinin doğuştan, Ronaldo'nun yeteneğinin ise çok çalışmaktan geldiği söylenebilir.

Messi'nin kaldırdığı kupalar
Messi kariyeri boyunca 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupa, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 10 lig, 6 İspanya Kral Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 1 İspanya Lig Kupası ve milli takımla 1 U20 Dünya Kupası kazanmayı başarmıştır. Messi toplamda 36 kupaya sahiptir.

Başarılı futbolcu Lionel Messi'nin futbol kariyerinde henüz Dünya Kupası bulunmuyordu. Ancak Messi 2022 yılında istediğini yaptı ve 2022 Dünya Kupası'nı futbol kariyerine eklemeyi başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.