Ekonomistler açıkladı, 3600 ek gösterge farkları ortaya çıktı! İkramiyelerde ek ödeme gündemde! Memur ve emeklileri ilgilendiriyor!

Ekonomistler açıkladı, 3600 ek gösterge farkları ortaya çıktı! İkramiyelerde ek ödeme gündemde! Memur ve emeklileri ilgilendiriyor!
Memur ve emekli memurların beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin yürürlüğe gireceği 15 Ocak sonrası maaş ve ikramiye tutarlarında yaşanacak olan değişikliklere ilişkin ekonomistlerden açıklama geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) onayladığı 3600 ek göstergenin yasal olarak yürürlüğe gireceği tarihe sadece bir gün kaldı. Yarın itibariyle yürürlükte olacak olan 3600 ek göstergenin memur ve memur emeklilerinin maaşlarının yanı sıra ikramiye ödemelerini de etkileyeceği biliniyordu. Ek ödemelerden 2022 yılında emekli olan memurların da yararlanması beklenirken, konuyla ilgili uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi.

Memur ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 4C (Emekli Sandığı) hizmet dökümüne bağlı olarak emekli olan memur emeklilerini ek gösterge farkı sardı. Yarın itibariyle yürürlükte olacak olan ek gösterge kapsamında göstergeleri 3600’a çıkan memurlar ile memur emeklilerinin yüzde 30’luk zamma ek bir zam daha alacağı öğrenilmişti. Bu zam detaylarına ilişkin TRT Haber’e bağlanan Çalışma Ekonomisti Tarkan Zengin önemli açıklamalar yaptı. Tarkan Zengin’den sonra bir açıklama da Muhammet Bayram’dan geldi.

EMEKLİ MAAŞINDA 2.272 TÜRK LİRASI’NA KADAR FARK

Memur ve memur emeklilerinin asıl maaş artışına ilişkin detaylı bir bilgi veren Ekonomist Tarkan Zengin, “Hizmet süresine göre değişmekle birlikte bu kişilerin maaşları yüzde 21,9 ile yüzde 24,7 arasında artış olacak. Bu yüzde 30 artışın dışında bu sağlandıktan sonra bir de yüzde 30 artış alacaklar” şeklinde konuştu. Ardından 30 yıl çalışarak emekli olan bir kamu görevlisinin ek göstergesinin artması halinde alacağı farka değinen Zengin, şu açıklamalarda bulundu:

“2200’den 3600 ek göstergeye geçtiği takdirde son yüzde 30 zamla birlikte maaşları 2.561 lira normalde artmış olacak. Yine 3000'den 3600'e geçenler açısından da sadece ek gösterge nedeniyle maaşlarındaki artış yaklaşık 2.272 Türk lirası olacak. Bir de zaten var olan maaşları yüzde 30 zamlanmış olacak.”

2022 YILINDA EMEKLİ OLANLAR İÇİN EK İKRAMİYE

Ek gösterge düzenlemesiyle aktif çalışanların maaşlarının 260 TL civarı artması beklenirken, konuyla ilgili bir açıklama da Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi. İstisnai durum olarak yasanın TBMM’den geçtiği 2022 yılında emekli olan emeklilere müjdeyi veren Bayram, ek ikramiye ödemelerini şu sözler ile duyurdu:

“3600 ek gösterge düzenlemesi çalışanların maaşlarına az yansımakla beraber asıl artış emeklilerde ve emekli ikramiyesi alanlarda olacak. Bu yüzden emekli olmak isteyen birçok memur emeklisi adayı var. 2022 yılında emekli olanlar için ilave bir emekli ikramiyesi söz konusu olacak. Buna ilişkin bir düzenleme olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.