Altın Yatırımcısının Yüzünü Güldürecek Rakamlar Arka Arkaya Geldi! Uzmanlar Üç Ayrı Senaryo Çizdi! İşte 2023 Yılı Altın Tahminleri…

Altın Yatırımcısının Yüzünü Güldürecek Rakamlar Arka Arkaya Geldi! Uzmanlar Üç Ayrı Senaryo Çizdi! İşte 2023 Yılı Altın Tahminleri…
Altın ve altın piyasalarındaki hareketliliğin ardından dünyaca ünlü finans kuruluşu MKS PAMP Group ile Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten 2023 yılı altın fiyatı tahmini geldi. İşte detaylar...

2022 yılını beklenenin üzerinde bir kar ile bitirmiş olan altın ve altın ürünleri borsaları, yeni yılın ilk iki haftasında yüzde 3 getiri sağladı. Bugün itibariyle ons altın 1.900 dolar civarını test etmeye başlamışken; gram altının test ettiği rakamlar ise 1.140 TL oldu. Her iki altının da yükselişte olması dünyaca ünlü banka kuruluşları ile piyasa analistlerini harekete geçirdi.

Ons altındaki ani yükselişten kaynaklı olarak tahminlerini her geçen gün daha da yukarı çeken finans kuruluşlarının yanı sıra Türkiye’nin ünlü piyasa uzmanları da gram altın için söylediği rakamları yukarı doğru çekmeye başladı. Ons altın ile ilgili son tahmin MKS PAMP Group’tan gelirken; gram bazdaki altın için son tahmin ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi.

ONS ALTIN İÇİN OLASI ÜÇ SENARYO ÇİZİLİYOR

Dünyaca ünlü bankalar ve finans kuruluşları altındaki hareketliliğin ardından ons altına yönelik birbirinden farklı tahminlerde bulunmaya başladı. Bu kuruluşlardan biri olan MKS PAMP Group, 2023 yılı için ons altın tahmininde ortalama 1.880 doları baz aldı. Bunu ilk senaryo kabul eden MKS PAMP Group, olası ani artışlar ve düşüşler ile ilgili olarak da iki farklı rakam telaffuz etti.

Altın fiyatlarının istikrara kavuşmasını öngören MKS PAMP Group, ani çıkışlar olabileceği gibi ani düşüşler de olabileceğine dikkat çekti. Ani çıkışlar için ons altının 2.300 dolar seviyesine ulaşacağını tahmin eden MKS PAMP Group, bu senaryosuna yüzde 30 ihtimal verdi. Ani düşüşlerde ise ons altının 1.400 dolar altına düşmeyeceğini öngören MKS PAMP Group, bu senaryosuna verdiği ihtimali ise yüzde 20 olarak açıkladı.

GRAM ALTIN HER AN 1.400 TL’Yİ GÖREBİLİR

Dünyaca ünlü bankalardan gelen ons altın tahminlerinin yanı sıra Türk ekonomist ve piyasa uzmanları da gram altının gidişatına ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştirmeye başladı. Bu isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının 2023 yılında 1.400 TL’ye kadar ulaşabileceğini bildirdi. İslam Memiş’in altın yatırımcılarını yakından ilgilendirecek olan o açıklamalarında ise şu ifadeler yer aldı:

“Özellikle hem resesyon, spekülasyon, jeopolitik dişler tarafından beklentimiz oldukça yüksek. Bu da ons altın yıl içerisinde iki bin dolar seviyesi üzerine ataklar gerçekleştirebilir. Gram tarafı pozitif yönde etkilenebilir ve gram altın TL fiyatında orta ve uzun vadede 1300'lü, 1400'lü rakamları konuşabiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.