Altını Olanlar Dikkat! Uzman Analist Kritik Yorumlarda Bulundu!

Altını Olanlar Dikkat! Uzman Analist Kritik Yorumlarda Bulundu!
Amerika Birleşik Devletleri tarafından açıklanan enflasyon verileriyle birlikte yükselişe geçen altın geçtiğimiz sekiz ayın zirvesine çıktı. Gram altın 1.147 TL’ye çıkarken, ons altın ise 1.900 dolar seviyelerinde görüldü. İşte detaylar...

Çin’in 3 yıl aradan sonra altın piyasasına geri dönmesi de fiyatların üst seviyelere çıkmasına neden oldu. Bazı uzmanlara göre, kısa zamanda yaşanacak ralli sonrasında ons altın fiyatı 2.500 dolar seviyesine kadar yükselebilecek. İddiaya göre eğer bu tahminler doğru çıkar ise altın Türkiye’de değerini 2 katına çıkarabilir.

ALTIN ZİRVEYE DOĞRU ÇIKIYOR

ABD tarafından açıklanan TÜFE, piyasanın beklentilerinde geldi ve 7,1’den 6,5’e geriledi. Açıklanan veriler sonrasında piyasada hareketlilik oluştu ve dolar geri çekilmeye başladı. Bu sırada altın ise hem gram hem de ons tarafında hızlı yükseliş yaşadı ve son sekiz ayın en üst rakamlarını gördü. Eğer Fed kararları beklenildiği gibi gelir ise 2023 yılında altın çok daha büyük rakamlara da ulaşabilir.

ÇİN YENİDEN PİYASADA

Çin Merkez Bankası 2019 yılında altın alımlarına ara vermişti. Fakat bu 3 yıllık araya 2022 Kasım ayında son verdi ve alımlara başladı. Banka birikimlerine 32 ton kadar altın ekledi. Çin’in bu 3 yıllık arasının ardından gelen geri dönüşü ise altın fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu. Çin’deki toplam altın rezervi ise Ekim ayı ile birlikte toplamda 2.010 ton olmuştu.

DOLAR DEĞER KAYBEDEBİLİR

Analist Michael Lee altın için yüksek bir tahminde bulundu. Lee’ye göre altın ons başına 5.000 dolara ulaşabilir. Doların 2022 yılına oranla değer kaybedeceğini ve altının ise kısa sürede olacak yükselişi sayesinde 2.000 doların üstüne çıkabileceğini belirtti.

GRAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ? NE KADAR OLACAK?

Ons altının yükselişiyle beraber gram fiyatları da sekiz aylık rekoru kırarak 1.147 TL seviyesine kadar yükseldi. Eğer ons altın 2.500 dolar seviyesine gelir ve dolar kuru da 18,78 TL olur ise gram altın bu durumda 1.500 TL seviyesine çıkabilir. Eğer ki Michael Lee’nin tahmini doğru çıkar ise, gram altın 3.000 seviyesine kadar yükselebilir.

Olay medya yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman yorumlarıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.