Sinecod Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Sinecod Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Solunum yolu rahatsızlıklarında sıkça kullanılan Sinecod Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Sinecod Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Sinecod şurup solunum yolu rahatsızlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan öksürük ataklarının hafifletilmesine yardımcı olan bir ilaçtır. Sinecod şurubun kullanım sıklık ve dozuna göre bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Şurup 6 yaşından küçük çocuklar için önerilmez. Sinecod şurup kullanmadan önce bir doktora ya da sağlık merkezine danışılmalıdır.

SİNECOD ŞURUP NEDİR?

Sinecod şurup farklı nedenlere bağlı ortaya çıkabilecek öksürük şikayetlerinin azaltılması ve giderilmesinde kullanılan semptomatik bir ilaçtır. Şurubun etken maddesi butamirat sitrattır. Butamirat Sitrat, bir öksürük tedavisinde kullanılan bir aktif maddedir. Bu madde öksürük refleksini azaltarak öksürük şiddetini ve sıklığını azaltır.  Sinecod şurubun 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı uygun değildir.

SİNECOD ŞURUP NE İŞE YARAR?

Sinecod şurup kullanımı solunum yollarındaki sindirim maddelerinin sekresyonunu azaltarak nefes darlığını ve öksürüğü azaltır. Butamirat sitrat öksürük için kullanılmakta olan birçok ilaçta kullanılmaktadır. Ayrıca bronşit, akciğer ödemi, kronik obstruktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi solunum yolları hastalıklarının semptomlarını azaltmada kullanılabilir. Ancak Sinecod şurup öksürüğün tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olamayabilir. Şurup belirtilerin hafiflemesinde daha etkilidir.

SİNECOD ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Sinecod şurup eczane fiyatı 41,76 TL’dir. Sinecod şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Sinecod şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

SİNECOD ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Sinecod şurup ağız yoluyla alınır. Aç ya da tok halde tüketilebilir. Yiyecek ve içeceklerle birlikte tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Şurubun farklı yaş grupları için belirlenen kullanım doz ve sıklığı şu şekildedir:

  • Yetişkinler için gün içinde 4 kez 3 kaşık (15 ml)
  • 6-12 yaş arası çocuklar için gün içinde 3 kez 2 kaşık (10 ml)
  • 12 yaş üzeri ergenler için (adolesanlarda) gün içinde 3 kez 3 kaşık (15 ml)

Ayrıca Sinecod şurup sorbitol içermektedir. Bazı şekerlere karşı zayıflık mevcut olduğu bir uzman tarafından bildirilmişse, şurubun kullanımından önce doktora danışılması önemlidir.

SİNECOD ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Sinecod şurubun yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkileri arasında;

  • Bulantı ve kusma
  • Baş ağrısı
  • Uykusuzluk
  • Güçsüzlük
  • Ateş yükselmesi
  • Bağımlılık
  • Solunum yetmezliği

Ancak, bu yan etkilerin çoğu nadir görülür ve sadece bazı kişilerde meydana gelir. Sinecod şurup kullanmadan önce doktor ile iletişime geçilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.