Olduğundan Daha Yaşlı Görünenler Dikkat! Hastalık Sebebi Olabilir!

Olduğundan Daha Yaşlı Görünenler Dikkat! Hastalık Sebebi Olabilir!
Yapılan araştırmaya göre, yaşına oranla daha büyük görünen kişilerin çeşitli hastalıklara yakalanma riskinin daha fazla olabileceği belirtildi. İşte detaylar...

Hollanda Rotterdam Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, eğer kişiler yaşından daha büyük görünüyor ise işitme kaybı, osteoporoz ve katarakt gibi hastalıklara yakalanma risklerinin diğer kişilere oranla daha fazla olduğunu açıklandı.

Daily Mail tarafından yapılan habere göre; sadece yüz fotoğraflarına bakarak 50 ve 90 yaş aralığındaki 2.700 kişinin kaç yaşında olduğu hakkında tahminde bulunuldu ve eğilimleri ortaya çıkarmak için onlara hastalıklarını soruldu.

ZİHİN SAĞLIKLARI YÜKSEK ÇIKTI

Çıkan sonuçlara göre gerçek yaşlarından 5 yaş daha genç görünen insanların daha iyi düşünme becerilerine sahip oldukları ortaya çıktı. Ayrıca katarakt gibi göz sıkıntıları yaşama olasılıkları da 4’te 1’i kadar daha az çıktı.

British Journal of Dermatology’de yayımlanmış olan araştırmada Profesör Tamar Nijsten şöyle söylüyor: “Başka bir deyişle, olduğunuzdan daha genç görünüyorsanız, organlarınızın, bedeninizin ve zihninizin sağlığı muhtemelen bunu yansıtacaktır. Genç görünmek ile yaşa bağlı çeşitli yaygın sağlık sorunları arasındaki bağlantıyı özellikle araştırdık ve genç görünümün daha düşük sistemik yaşlanma ölçümleriyle bağlantılı olduğunu bulduk.”

Araştırmalarının, muhtemel olarak genetik, UV’ye maruz kalma ya da sigara içme gibi olağan yaşam tarzı faktörlerinin ötesinde bir şey olduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti.

OLDUĞUNDAN DAHA YAŞLI GÖRÜNMENİN SEBEPLERİ

Kişinin, olduğundan daha yaşlı gözükmesi bazı nedenlere bağlanabilir. Bu nedenlerden birincisi ise kötü beslenmedir. Yenilen besinlerin beyin yapısı ve sağlığı üzerinde büyük bir etkisi vardır. Beyin sağlıklı olur ise, vücut da sağlıklı olmaktadır bu yüzden kişinin ne yediğine daha dikkat etmesi bu sorunun önüne geçebilir.

Kişinin sahip olduğu yüksek tansiyon, demans, diyabet gibi kronik hastalıklar kişinin yaşlanma süresini hızlandırabilir. Bu nedenle bu hastalıklar daima kontrol altında olmalıdır.

Aşırı kilo da vücudun olduğundan daha yaşlı göstermesine neden olabilmektedir. Obezite ayrıca kişideki diğer kronik hastalıkları da tetikler ve vücuda zarar verir.

Egzersizin de vücudun yaşlanma sürecinde büyük etkisi vardır. Düzenli yapılan egzersizle hem vücut sağlığınızı korur, hem de daha sağlıklı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.