Dünyanın En Zengin Adamı Bernard Arnault Kızını Dior Markasının Başına Geçirdi!

Dünyanın En Zengin Adamı Bernard Arnault Kızını Dior Markasının Başına Geçirdi!
Dünyanın en zengin insanları arasında birinci sırada yer almakta olan Bernard Arnault, kızı olan Delphine Arnault’yu moda devi olan Dior markasının başına geçirdi. Fransız Bernard Arnault, en değerli şirketi LVMH atamalarının bir parçası olarak 47 yaşındaki Delphine’i terfi ettirdi. İşte detaylar...

Delphine Arnault, Dior şirketinin başındaki Pietro Beccari’nin yerini alıyor. Pietro Beccari ise şirket bünyesinde bulunan Louis Vuitton’un başına geçecek. LVMH, Fendi ve Louis Vuitton başlarda olmak üzere, üst tüketim grubundaki insanlara hitap eden markalardan oluşan bir portföye sahiptir. Şirketin değeri ise hesaplamalara göre 336 milyar sterlin civarında.

YAPILAN ATAMALAR ÖNEMLİ

Credit Suisse analisti olan Natasha Brilliant ise konu hakkında, Arnault ve Beccari’nin şirkete saygı duyan isimler olduğunu ve bu yüzden de terfilerin gruplar içerisinde mantıklı olduğunu söylüyor. Citi analisti olan Thomas Chauvet ise  “Stratejik rollere yapılan atamalar LVMH’nin son 20 senedeki başarasında önemli rol oynadı. Bugünkü atamalar da bu nedenle önemli.” Şeklinde açıklıyor.

Milyoner Bernard Arnault’nun beş çocuğu da grubunun markalarında üst düzey yönetici pozisyonlarında yer alıyor. 30 yaşındaki Alexandre Arnault, Tiffany markasında yönetici konumunda bulunuyor. 28 yaşındaki Frederic Arnault Tag Heuer’de, en küçük çocuğu olan 24 yaşındaki Jean Arnault ise Louis Vuitton’un saat kısmında yöneticinde pozisyonunda yer alıyor. En büyük oğlu Antoine Arnault ise yakın bir zaman öncesinde holdingin başına getirilen isim olmuştu.

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANI OLDU

Bernard Arnault, Aralık ayındaki açıklamalarla birlikte Eon Musk’ın servetinden yüklü bir miktar para kaybetmesi sebebi ile Elon Musk’ın önüne geçerek dünyanın en zengin insanı olmuş oldu. Arnault ailesindeki servetin büyük bir kısmını ise LVMH’de sahip olduğu %47’lik hisse oluşturuyor.

Forbes dergisinde yapılan bir röportajında birçok teknoloji şirketlerinin önüne geçerek lüks markaları içerisinde barındıran LVMH hakkında Arnault, Dior ve Louis Vuitton gibi markalarının bu kadar başarılı olma nedenini "Birbiriyle çelişen iki açısı var; hem zamansızlar hem de modernliğin zirvesi konumundalar; ateş ve su gibi" şeklinde açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.