Gram Altın Bin 400 TL olacak! İslam Memiş, orta ve uzun vadede deyip, duyurdu! Piyasaları karıştıran enflasyon rakamlarının ardından ilk altın tahminleri geldi!

Gram Altın Bin 400 TL olacak! İslam Memiş, orta ve uzun vadede deyip, duyurdu! Piyasaları karıştıran enflasyon rakamlarının ardından ilk altın tahminleri geldi!
Geçtiğimiz gün 8 ayın en yüksek seviyelerinde seyretmeye başlamış olan ons altının yanı sıra tarihi değerlere ulaşmış olan gram altın, piyasaları hareketlendirdi. Uzman İslam Memiş, altın için yeni rakamlar verdi.

Dünyanın kıymetli metal emtialarından biri olan altın, tüm baskılara karşın yüzde 40’ı aşan değer kazancı ile 2022 yılını geride bıraktı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası olarak bilinen FED’in agresif faiz kararlarını geride bırakacağına ilişkin verdiği sinyaller, altın piyasalarını biraz olsun gevşetti. Yeni yıla yükselişle başlayan altın piyasalarına ilişkin ilk tahminler de gelmeye başladı.

Her ne kadar FED, faiz indirimi sinyalleri verse de bu indirimde etkili olacağı bilinen ABD enflasyon verileri bugün açıklandı. Veriler sonrası harekete geçen altın piyasalarında ons altın ve gram altın tarihi olarak addedilebilecek olan seviyelerini korudu. Bunun üzerine orta ve uzun vadede gram altın beklentisini duyuran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların beklediği rakamı duyurdu.

PİYASALAR ABD’YE KİTLENDİ

Piyasaların ABD enflasyonunda daha fazla yavaşlama olduğunu gösteren rakamların etkisinde kaldığı şu günlerde altında da değişimler başladı. Özellikle ons bazda, son sekiz ayın en yüksek rakamları görülmeye başlamışken; altının yeni seviyesi onsta bin 888 dolar oldu. Yakın zamanda bu eşiği de aşması beklenen ons altın için pek çok tahmin yapılırken; gram altında ise 1.140 TL seviyesi dün denendi.

Öte yandan 2023 yılı başından bu yana yüzde 3 artışı hanesine çoktan yazdırmış olan altın fiyatlarına dahil dünyaca ünlü finans kuruluşlarından da tahminler gelmeye başladı. Onlardan biri olan MKS PAMP Group 2023 ons altın tahmininde ortalama bin 880 dolar seviyesini verirken, iyi senaryoda beklentiyi 2 bin 300 dolar bandına çıkardı. Kötü senaryoyu da duyuran MKS PAMP Group, piyasaların altüst olması halinde ons altının bin 400 dolar dolara kadar düşebileceğini öngördü.

İSLAM MEMİŞ ALTINDA RAKAM VERDİ

ABD’den gelen enflasyon rakamlarının piyasaları nasıl etkileyeceği merak konusu iken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altının gelecek rakamlarına ilişkin olan tartışmaya dahil oldu. Yaptığı açıklamalar ile orta ve uzun vadede altın fiyatlarına ilişkin bilgi veren İslam Memiş, çıtayı gram altın için 1.400 TL’ye koydu. Öte yandan İslam Memiş’in konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Özellikle hem resesyon, spekülasyon, jeopolitik dişler tarafından beklentimiz oldukça yüksek. Bu da ons altın yıl içerisinde iki bin dolar seviyesi üzerine ataklar gerçekleştirebilir. Gram tarafı pozitif yönde etkilenebilir ve gram altın TL fiyatında orta ve uzun vadede 1300'lü, 1400'lü rakamları konuşabiliriz.”

Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.