Önce zam, sonra af geldi! Vergi, harç ve ehliyet cezaları her an affedilebilir! Hazine ve Maliye Bakanlığı sinyali verdi!

Önce zam, sonra af geldi! Vergi, harç ve ehliyet cezaları her an affedilebilir! Hazine ve Maliye Bakanlığı sinyali verdi!
2023 yılına zamlar ile başlayan Türkiye’de vergi ya da prim borcu ile ehliyet cezası ya da çek borcu bulunan kişileri ilgilendiren bir af paketinin gündeme alınabileceği öğrenildi. İşte detaylar…

Koronavirüsün ekonomik etkileri göz önüne alındığında en çok zararlı çıkan kesim işletme ve esnaflar oldu. Prim ve vergi borçlarını dahi ödemekte zorlanan esnaf kesimi, dükkanlarını kapatmamak için ciddi borçlar altına girdi. Gelen zamlar bu borçları daha da artırırken; vergi ya da sigorta primi borcu olan vatandaşlara Ankara kulislerinden müjdeli bir haber geldi.

Bir süredir borçlu vatandaşların talep ettiği af ve yapılandırma yasasına ilişkin çalışmaların başladığı bilgisine ulaşan isim TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan oldu. Ankara kulislerinden edindiği bilgiyi TGRT Ana Haber’de paylaşan Ahmet Sözcan, geniş bir af ve yapılandırma yasası için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışma yürüttüğünü öne sürdü. Ahmet Sözcan, aktardığı bilgilerde kapsama alınacak olan vatandaşları ve düzenlemenin tarihini de açıkladı.

VERGİ VE SGK PRİMLERİNE AF GÜNDEMDE

Yapılacak olan yeni af düzenlemesine ilişkin Ankara kulislerine yansıyan bilgileri kamuoyu ile paylaşan Ahmet Sözcan, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bu çalışmanın geniş kapsamlı bir çalışma olduğu söyleniyor. Kimleri kapsıyor? Vergi davalarını, incelenmesi tamamlanmış ancak işleme koyulmamış inceleme dosyalarını, matrah artırımını, stok ve ortaklar cari hesabı konularını da kapsayacak bir düzenleme olabilir” diye konuştu. Ardından af için tarih de veren Ahmet Sözcan, şu ifadeleri kullandı:

“Çalışmanın seçimlerden önce yani Şubat ve Mart ayında çıkarılması planlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmayı hazırlayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Tabi vergisini ve SGK prim borçlarını zamanında ödeyen bir kesim de var. Onların da mağdur olmaması için bir avantaj sağlanabilir.”

ÇEK VE EHLİYET AFFI DA KAPSAMA GİREBİLİR

Bir süredir ses yükselten çek mağdurları için de ışık yakan Ahmet Sözcan, çekini ödeyemediği için cezaevine giren vatandaşların af kapsamına alınabileceğini; “Çekini ödeyemediği için cezaevinde yatan insanlar var. Bu konuda ciddi bir talep var” şeklindeki ifadeler ile duyurdu. Ahmet Sözcan’dan bir başka müjde ise ehliyetine el konulan vatandaşlara geldi.

Son zamanlar trafik cezaları nedeniyle ehliyetine el konulan vatandaşların sayısı da bir hayli yükseldi. Bunu da hatırlatan Ahmet Sözcan, kapsama ehliyetine el konulan kişilerin de alınabileceğini belirtti. Ahmet Sözcan sözlerini ise, “Tüm bu çalışmalar bir paket halinde Meclis’e gelebilir” ifadeleriyle noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.