Piyeloseptyl Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Piyeloseptyl Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılan Piyeloseptyl Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Piyeloseptyl Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Piyeloseptyl şurup idrar torbası ile idrar yolunun diğer kısımlarında oluşabilecek enfeksiyonların tedavisinde kullanılan sıvı halde bir ilaçtır. Piyeloseptyl şurup bazı yan etkilere sebep verebilir. Piyeloseptyl şurup kullanımından önce doktora danışılması önerilir. Piyeloseptyl şurubun 3 aylıktan küçük bebeklere verilmesi uygun değildir.

PİYELOSEPTYL ŞURUP NEDİR?

Piyeloseptyl şurup, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İlacın etkin maddesi nitrofurantoindir. Bu etken madde, idrar yollarındaki enfeksiyonların oluşmasını önlemeye yardımcı olarak idrar yollarının daha temiz ve sağlıklı hale gelmesini sağlar. Ayrıca Nitrofurantoin, özellikle üriner sistemde oluşan kronik enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir. Bu kronik enfeksiyonlar arasında idrar yollarında tekrar eden enfeksiyonlar, üriner sistemde oluşan tümörlerin tedavisinde kullanılabilir.

PİYELOSEPTYL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Piyeloseptyl şurup kullanımı, idrar yolunda oluşan bakterilerin çoğalmasını engelleyerek enfeksiyonun seyrini durdurur. Özellikle idrar yolları enfeksiyonlarına neden olan E.coli gibi bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda idrar yollarındaki iltihapları önlemeye yarayan ve idrar yollarının daha temiz ve sağlıklı hale gelmesini sağlayan bir ilaçtır.

Ayrıca Piyeloseptyl şurup, idrar yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan semptomların önlenmesine de yardımcı olabilir, bu semptomlar arasında sıklıkla idrara gitmek, idrar yaparken acıma, yanma veya sızı gibi şikayetler yer alabilir.

PİYELOSEPTYL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Piyeloseptyl şurup eczane fiyatı 28,57 TL’dir. Piyeloseptyl şurubun fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Piyeloseptyl şurubun fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

PİYELOSEPTYL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Piyeloseptyl şurup ağız yoluyla kullanılan bir ilaçtır. 3 aylıktan küçük bebekler için Piyeloseptyl şurup kullanımı uygun değildir. Piyeloseptyl şurubun yetişkinler için uygun kullanım dozu ve sıklık şu şekildedir:

  • İdrar yolu enfeksiyonu tedavisinde 7 gün boyunca günde 4 kez 2-4 ölçek.
  • Ameliyat süresinde enfeksiyonların tedavisin için ameliyatın yapılacağı gün ile ameliyattan sonraki 3 gün boyunca günde 4 kez 2 ölçek.

Şurubun süt ya da yiyeceklerle birlikte tüketilmesi, mide-bağırsakta yaşanabilecek tahrişin önüne geçebilir.

PİYELOSEPTYL ŞURUP YAN EKİLERİ NELERDİR?

Kullanımı sırasında veya ardından Piyeloseptyl şurup yan etkilere sebep olabilir. Yan etkiler arasında şunlar bulunabilir:

  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • Kusma
  • İdrar yolu tahrişi
  • İdrar yaparken acıma veya yanma
  • İdrar yolunda kızarıklık
  • Cildin kuruması veya kaşınması
  • Alerjik reaksiyonlar (örneğin, ciltte döküntü, şişme)

Bu yan etkiler genellikle geçicidir ve kullanmaya devam edildiğinde ortadan kaybolabilir. Ancak, eğer yan etkiler ciddi veya sürekli hale gelirse derhal doktora danışılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.