Perebron Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Perebron Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Özellikle kış mevsiminde soğuk algılığı ve enfeksiyon tedavisinde kullanılan Perebron Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. İşte Perebron Şurup ne iş yarar, nasıl kullanılır merak edilen tüm detaylar...

Perebron şurup, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtilerinde özellikle öksürüğün tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Perebon şurubun kullanım dozu ve sıklığına göre bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Perebron şurubun 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı uygun değildir. Perebron şurubun kullanımından önce doktora danışılması tavsiye edilir.

PEREBRON ŞURUP NEDİR?

Perebron şurup, solunum yolları enfeksiyonlarının belirtilerini, genellikle öksürüğü azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. İlacın etkin maddesi oksolamin fosfattır. Perebron şurup ağrı ve ateşi azaltır, burun tıkanıklığını hafifletir ve öksürüğü kontrol etmekte etkilidir.

PEREBRON ŞURUP NE İŞE YARAR?

Perebron şurup kullanımı özellikle solunum yollarındaki gevşek hücreleri sıkılaştırarak, burun ve bronşlardaki tıkanıklığı azaltır. Bu sayede burun tıkanıklığı, burun akıntısı, öksürük gibi solunum yolları enfeksiyonlarına yol açan belirtileri azaltmaktadır. Varolan balgamın yumuşatılarak daha kolay dışarı atılmasına yardımcı olur. Perebron şurup genellikle nezle, grip gibi viral enfeksiyonlar sırasında, alerjik rinit, üst solunum yolu enfeksiyonları gibi durumlarda kullanılır.

PEREBRON ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Perebron şurup eczane fiyatı 55,52 TL’dir. Perebron şurubun fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Perebron şurubun fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

PEREBRON ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Perebron şurubun, doktor tarafından farklı bir uygulama şekli önerilmediği sürece kullanım dozu ve sıklığı yaş aralıklarına göre şu şekildedir:

  • 6 yaşından büyük çocuklarda için günde 5 ml'lik 1-2 ölçek,
  • Yetişkinlerde için günde 5 ml'lik 3 ölçek,

Perebron şurubun gün de 4 kere yemekten sonra tüketilmesi önerilir. Şurup yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır. Sulandırılarak kullanılmasında bir sakınca görülmez. İlacın 6 yaştan küçük çocuklar için kullanımı önerilmez.  Perebron şurubun midesi hassas olanlar için yemekten sonra tüketilmesi önerilir. Ayrıca şurubun etkin maddesi oksolamine ve diğer yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlılığa sahip olanları ilacı kullanması önerilmez.

PEREBRON ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Perebron şurup yan etkilere sebep olabilir. Bu yan etkiler arasında şunlar bulunabilir:

  • Baş ağrısı
  • Huzursuzluk
  • Uyku bozukluğu
  • Bulantı
  • Kusma
  • Konsantrasyon bozukluğu
  • Uykulu olma
  • Sinirlilik
  • Cildin kuruması veya kaşınması
  • Aşırı duyarlılık reaksiyonları (örneğin, ciltte döküntü, şişme)

Bu yan etkiler genellikle geçicidir ve kullanmaya devam edildiğinde ortadan kaybolabilir. Ancak, eğer yan etkiler ciddi veya sürekli hale gelirse, doktor ile derhal temasa geçilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.