Peditus Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Peditus Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Özellikle pediatri dünyasının vazgeçilmez ilaçlarından olan Peditus şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Peditus şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Peditus şurup, nezle, soğuk algınlığı ve sinüzit gibi rahatsızlıkların neden olduğu belirtilerin giderilmesinde kullanılır. Peditus şurup bazı yan etkilere sebep olabilir. Bu yüzden ilacın kullanımından önce bir doktora ya da sağlık merkezine danışmak olası tehlikeleri önleyebilir. 6 yaşından küçük çocuklar için Peditus şurup uygun değildir.

PEDİTUS ŞURUP NEDİR?

Peditus şurup, genellikle çocuklarda öksürük ve boğaz ağrısı gibi semptomları azaltmak için kullanılan bir tıbbi ilaçtır. Şurubun etken maddeleri; prilamin maleat, fenilefrin HCl, parasetamol ve guaifenesindir. Peditus şurup 12 yaş ve üzeri için kullanıma uygundur.

PEDİTUS ŞURUP NE İŞE YARAR?

Peditus şurup, nezle, grip ve diğer üst solunum yolları enfeksiyonlarında ortaya çıkan yüksek ateş, öksürük ve burun tıkanıklığı gibi belirtilerin, ayrıca aşırı mukus üretimini azaltmaya yardımcı olarak öksürüğü azaltmaya yardımcı olur ve aynı zamanda boğaz ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Peditus şurup kullanımına aşağıdaki rahatsızlıkların varlığında başvurulabilir:

  • Baş ağrıları, kas ağrıları, diş ağrıları ve soğuk algınlığı ağrıları
  • Soğuk algınlığı, bronşit ve diğer solunum rahatsızlıklarıyla ilişkili öksürükler
  • Alerjik rinit (burun tıkanıklığı), sinüzit (sinüslerin iltihaplanması) ve diğer burun rahatsızlıkları

PEDİTUS ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Peditus şurup eczane fiyatı 35,31 TL’dir. Peditus şurubun fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Peditus şurubun fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

PEDİTUS ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Peditus şurup 6 yaşından küçük çocukların kullanımına uygun değildir. Peditus şurup ağız yoluyla tüketilir.  3 – 5 gün içinde yeni belirtilerin oluşması ya da ağrının/ateşin azalmaması durumu yaşanırsa, çocuğun parasetamol alımı durdurulmalı ve doktora danışılmalıdır. Şurubun, tüp veya şişe içinde gösterilen dozaj kadar kullanılmalıdır.

Peditus şurubun çocuklar için kullanımında, ilaç öğünlerden yarım saat önce veya sonra verilmeli ve suyla birlikte içirilmelidir. Peditus şurubun yaş aralıklarına göre uygun görülen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:

  • 6-12 yaş arasındaki çocuklar için gün içinde her 4 saatte bir, 1 ölçek (5 mL)
  • 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için gün içinde her 4 saatte bir, 2 ölçek (10 mL)

PEDİTUS ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Peditus şurubun yan etkileri, genellikle çok ciddi değildir ve sıklıkla hafif ve geçici olur. Ancak, bazı yan etkilerin olma olasılığı vardır ve bu yüzden aşağıdaki yan etkilerden herhangi birini fark edilirse doktor ya da bir sağlık merkezi ile iletişim kurulmalıdır:

  • Mide bulantısı veya kusma
  • Baş ağrısı
  • Kan basıncında ani ve ciddi değişiklikler
  • Nefes darlığı veya solunum güçlüğü
  • Deride döküntüler veya kaşıntı
  • Yüzde veya dilin şişmesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.