Parol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Parol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Evlerin vazgeçilmez ağrı kesici ve ateş düşürücü ilacı Parol Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Parol Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Parol şurup ağrı kesici ve ateş düşürücü tedavi için kullanılan bir ilaçtır. Parol şurup vücutta bazı yan etkilere sebep olabilir. Parol şurup kullanmadan önce bir doktora danışılması tavsiye edilir. Parol şurubun 2 aylıktan küçük bebeklerde kullanımı önerilmez.

PAROL ŞURUP NEDİR?

Parol şurup, genellikle vücuttaki inflamatuar süreçleri azaltmak amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Parol şurubun etken maddesi parasetamoldür. Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Bu ilaç, genellikle soğuk algınlığı, nezle gibi rahatsızlıklarda, ağrılarını azaltmak ve ateşin düşürülmesi amacıyla kullanılır. Parasetamol, aynı zamanda çeşitli baş ağrılarının tedavisinde de kullanılabilir.

PAROL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Parol şurup ağrı kesici, iltihap azaltıcı ve ateş düşürücü özelliklere sahiptir ve genellikle soğuk algınlığı, nezle ve benzeri rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Parol şurup, aynı zamanda çeşitli cilt rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılabilir. Parol şurup kullanımı, ayrıca vücuttaki belirli hormonların salınımını düzenleyerek, adet düzensizlikleri ve menopoz döneminde ortaya çıkan semptomları azaltmaya yardımcı olabilir.

PAROL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Parol şurup eczane fiyatı 74,13 TL’dir. Parol şurubun fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Parol şurubun fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

PAROL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Parol şurup ağız yoluyla tüketilir. Şurup 4 defadan daha sık şekilde kullanılmamalıdır. Parol şurubun 3 günden fazla kullanılması önerilmez. Parol şurup 6 saatte bir, vücut ağırlığına göre vücut ağırlığının kg başına 10-15 mg olacak dozda kullanılması önerilir. Parol şurup şişesi açıldıktan sonra 15 gün içinde tüketilmelidir.

Parol şurup yüksek dozda kullanıldığında karaciğer toksisitesine sebep olabilir. Bu yüzden şurubun kullanılmasında doktorun önerisine dikkat edilmesi gerekir. Aşağıda verilen durumların varlığında Parol şurubun kullanımından önce doktora başvurulması önerilir:

  • Hafif ve orta şiddetli karaciğer veya böbrek problemleri
  • Yetersiz beslenme
  • Vücut ağırlığının normalden düşük olması
  • Düzenli alkol kullanımı

PAROL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Parol şurup kullanımı sırasında bazı yan etkilere neden olabilir. Genellikle bu yan etkiler çok yaygın değildir ve çoğu kişi tarafından hissedilmeyebilir, ancak bazı kişilerde bu yan etkiler ortaya çıkabilir. Aşağıdaki Parol şurup yan etkilerden bir veya birkaçının görülme olasılığı vardır:

  • Mide yanması ve/veya bulantı
  • Baş dönmesi ve/veya uyuşukluk
  • Mide ve/veya bağırsak rahatsızlığı
  • Halsizlik ve/veya yorgunluk
  • Ciltte döküntüler ve/veya kaşıntı

Eğer bu yan etkilerden biri veya birkaçı görülürse veya ağırlaşırsa, doktora danışılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.