Oksabron Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Oksabron Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Öksürük gibi solunum yolları rahatsızlıklarında kullanılan Oksabron Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Oksabron Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır merak ediyorsanız işte detaylar...

Oksabron şurup öksürük belirtisinin tedavi edilmesinde kullanılır. Oksabron şurubun bazı yan etkileri bulunabilir. Kullanımdan önce ve kullanımdan sonra yan etkiler ortaya çıktığı durumda doktor ya da bir sağlık merkezine danışılması önerilir. Şurubun 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı uygun değildir.

OKSABRON ŞURUP NEDİR?

Oksabron şurup, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle ortaya çıkan öksürük belirtisinin tedavisinde kullanılan sıvı halde bir ilaçtır. Şurubun etkin maddesi, oksolamin fosfattır. Oksabron şurubun 6 yaştan küçük çocuklar için kullanımı önerilmez.

OKSABRON ŞURUP NE İŞE YARAR?

Oksabron şurup, bronşit ve bronşiyal astım gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Oksabron şurup kullanımı, bronşları genişleterek solunum yolu tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, solunum yolu iltihabını azaltarak nefes darlığını ve öksürüğü hafifletir. Oksabron şurup, ağızdan alındıktan sonra vücuda hızla emilir ve etkisini kısa sürede gösterir.

OKSABRON ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Oksabron şurup eczane fiyatı 37,07 TL’dir. Oksabron şurubun fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Oksabron şurubun fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

OKSABRON ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Oksabron şurup yemeklerden sonra ağız yoluyla tüketilir. Oksabron şurubun yetişkinlerde kullanımı, 15 ml’lik 1 ölçektir.  Oksabron şurubun 6 yaşından büyük çocuklarda uygun kullanımı ise günde 4 defa olmak üzere 5 ml’lik 1-2 ölçek şekilde yemekten sonra tüketilmesidir. Oksabron şurubun içeriğindeki maddelerin herhangi birine karşı duyarlılık olması durumuna ilacın kullanılması önerilmez.

OKSABRON ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Oksabron şurup, genellikle iyi tolere edilir ancak bazı yan etkilere sebep olabilir. Oksabron şurup yan etkilerinden bazıları şunlar olabilir:

  • Baş dönmesi
  • İştahsızlık
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Kilo kaybı

Bu yan etkilerin çoğu geçici ve hafif derecededir ve genellikle kullanımın ilk birkaç gününde ortaya çıkar. Ancak, bu yan etkiler sürekli veya ağır derecede olursa, doktora danışılmalıdır. Ayrıca, oksabron şurup bazı ciddi yan etkilere de sebep olabilir. Bu yan etkiler nadiren görülür ve şunlar olabilir:

  • Deride döküntü veya kaşıntı
  • Solunum güçlüğü
  • Nefes darlığı
  • Yüzde veya dudaklarda şişme
  • Boğazda şişme
  • Çarpıntı

Bu ciddi yan etkiler görülürse hemen doktorunuza bildirilmelidir. Oksabron şurubun içeriğindeki ponceau 4R, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ponceau 4R’ye karşı alerji durumunun varlığı öğrenilmeden ilacın kullanılması önerilmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.