Notuss Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Notuss Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Öksürük tedavisinde kullanılan Notuss Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Notuss Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Notuss şurup öksürük şikayetlerinin azaltılması ve giderilmesi için kullanılan bir ilaçtır. Notuss şurubun kullanım dozu ve sıklığına göre bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Notuss şurubun kullanımından önce doktora başvurulması önerilir. 6 yaştan küçük çocukların kullanımına uygun değildir.

NOTUSS ŞURUP NEDİR?

Notuss şurup, öksürük ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı kullanılan bir ilaçtır. Notuss şurup ‘’öksürük baskılayıcı ilaçlar’’ gurubunda yer alır. Notuss şurubun etkin maddesi butamirat sitrattır. Kuru öksürüğün kesilmesinde etkili bir ilaçtır.

NOTUSS ŞURUP NE İŞE YARAR?

Notuss şurup kullanımı çeşitli nedenlerle ortaya çıkan öksürük belirtisini azaltmaya ve bitirmeye yardımcı olur. Notuss şurup, öksürük giderici, nefes açıcı ve ağrı kesici özelliklere sahiptir ve nezle, soğuk algınlığı, bronşit gibi durumlarda kullanılabilir. Yoğun ve katı balgamı yumuşatarak balgamdan kurtulunmasına yardımcı olur.

NOTUSS ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Notuss şurup eczane fiyatı 77,01 TL’dir. Notuss şurubun fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Notuss şurubun fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

NOTUSS ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Notuss şurup ağız yoluyla kullanılır. 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı uygun değildir. Notuss şurubun 1 haftadan uzun süre kullanılması önerilmez. Notuss şurubun yaş aralıklarına göre kullanımı şu şekildedir:

  • 6 – 12 yaşındaki çocuklarda için gün içinde 3 defa 2 kaşık
  • 12 yaş üzeri ergenler için gün içinde 3 defa 3 kaşık
  • Yetişkinler için gün içinde 4 defa 3 kaşık kullanımı önerilir.

Öksürük şikayetinin 7 günden daha uzun sürmesi durumunda doktora danışılması tavsiye edilir. Eğer butamirat veya Notuss şurubun içeriğinde bulunan etken maddelerden birine karşı alerji mevcutsa, Notuss şurup kullanılmamalıdır.

NOTUSS ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Notuss şurup gibi öksürük ilaçları genellikle oldukça güvenli ilaçlardır, ancak bazı yan etkilere sahip olabilirler. NOTUSS şurubun yan etkileri arasında şunlar bulunur:

  • Mide bulantısı veya karın ağrısı
  • Baş ağrısı
  • Aşırı öksürme
  • İshal
  • Baş dönmesi

Bu yan etkilerin çoğu geçici olup, kendi kendine geçebilir. Eğer yan etkiler devam eder veya ciddi olursa, doktora danışılmalı veya bir sağlık hizmeti kuruluşuna başvurulmalıdır. Ayrıca, Notuss şurup, hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı için belirli bir güvenlik profili olmayabilir. Bu nedenle, hamilelik veya emzirme döneminde NOTUSS şurup kullanımı hakkında doktora danışılması önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.