Yaşlı, Engelli ve Hasta Vatandaşlara Yeni Yıl Desteği! Paralar Hesaba Geçti! VEFA Destek Tutarı Ne Kadar?

Yaşlı, Engelli ve Hasta Vatandaşlara Yeni Yıl Desteği! Paralar Hesaba Geçti! VEFA Destek Tutarı Ne Kadar?
Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların temel ve zaruri olan ihtiyaçları için VEFA Programı hayata geçirildi. Bu program kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu hakkında açıklama yaptı. Yanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) 403,6 milyon TL tutarında kaynak aktardıklarını belirtti. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada, VEFA programı ile beraber temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken engelli, yaşlı veya kronik hastaların ev ve kişisel temizlerinin sağlandığını açıkladı. 2010 yılından beri proje olan bu VEFA Programı’nın geçtiğimiz yıl ulusal program haline dönüştüğünü açıkladı. Derya Yanık, bu programın ülke içerisinde düzgün bir şekilde uygulandığını dile getirdi.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARINA 403,6 MİLYON TL

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları sayesinde temel gereksinimlerini karşılamakta zorluk yaşayan vatandaşların evlerine düzenli ziyaretler yapıldığını açıklayan Yanık, şunları ekledi:

“Bu ziyaretler esnasında kişilerin ev temizlikleri, kişisel bakımları, yemekleri, alışverişleri ve diğer ihtiyaçları gideriliyor. 973 SYDV’mize VEFA Programı’nı uygulamaları için bu yıl 1,5 milyar TL kaynak ayırdık. Bu çerçevede yaşlı, engeli ve hasta vatandaşlarımızın temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirdiğimiz VEFA Programı’nda SYDV’lerimize ilk etapta 403,6 milyon TL kaynak aktardık.”

“DESTEĞE İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA BİZ ORADAYIZ”

Derya Yanık, Vefa Programı’nın insana ve insanı değerlere verdikleri önemi gösteren bir uygulama olduğu söyledi.   Bu yıl içerisinde toplamda 7 bin personel ve 127.720 engelli ve yaşlının evde bakım hizmetlerinin karşılanacağını belirten Yanık, “Milletimiz hayatının hangi evresinde devletin desteğine ihtiyaç duyarsa biz orada olacağız.” dedi.

Ziyaretler sırasında bu kişilerin ev temizliği, kişisel bakımı, yemeği, ihtiyaçları ve bunun gibi diğer temel ihtiyaçlarının giderildiğini belirten Yanık, 973 Sosyal Dayanışma ve Yardım Vakfı’na VEFA Programı için bu yıl 1,5 milyar TL aktardıklarını, bu çerçevede ise yaşlı, engelli veya hasta vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi için hayatına geçirilmiş olan VEFA Programı’nda Sosyal Dayanışma ve Yardım Vakıflarına ilk adımda 403,6 milyon TL aktardıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.