Minafen Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Minafen Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Çocuklarda meydana gelen enfeksiyonların tedavisinde kullanılan Minafen Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Minafen Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır merak ediyorsanız işte detaylar...

Minafen şurup genellikle çocuklarda ortaya çıkan bazı enfeksiyon kaynaklı hastalıkların tedavisinde ateş düşürücü ve ağrı kesici görevi gören bir ilaçtır. Minafen şurubun bazı yan etkileri bulunabilir. Minafen şurubun kullanımından önce bir doktora danışılması önemlidir.

MİNAFEN ŞURUP NEDİR?

Minafen Şurup, ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği olan bir ilaçtır. Etkin maddesi parasetamoldür. Parasetamol, belli rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkan yüksek ateş ve ağrı belirtilerinin hafifletilmesine yarar. Ancak hastalığın tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olamayabilir.

MİNAFEN ŞURUP NE İŞE YARAR?

Minafen şurup genellikle iltihaplı ve inflamatuar durumlar, migren, diş ağrısı, grip, nezle gibi belirtilere karşı kullanılır. Ayrıca Minafen şurup kullanımı vücut ısısını düşürür ve ağrıyı azaltır. Minafen Şurup, doktor veya eczacı tarafından reçete edilmelidir. Eğer dozaj ve kullanım şekli doğru bir şekilde takip edilmezse, ilacın yan etkileri olabilir veya ilacın etkinliği azalabilir.

MİNAFEN ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Minafen şurup eczane fiyatı 37,04 TL’dir. İlaç fiyatları genellikle satış yerine, ilacın markasına, dozajına ve ambalajına göre değişebilir.

MİNAFEN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Minafen şurup belirli zaman aralıklarıyla belirli dozlarda alınabilir. Örneğin, yetişkinler için 15-60 ml Minafen şurup günde iki kez alınabilir ve çocuklar için ise 15-30 ml Minafen Şurup günde bir kez alınabilir. Minafen şurubu alırken, şişenin içindeki ölçüm bardakçığı veya kaşığını kullanarak doğru miktarı alın. İlacı tüketirken, su veya süt ile birlikte alın. Minafen Şurubu yemeklerle birlikte almak, ilacın etkinliğini azaltabilir.

Parasetamol ve diğer yardımcı maddelere karşı alerji durumu varsa, karaciğer veya böbrek yetmezliği durumu varsa Minafen şurubun kullanımı önerilmez. Anemi, akciğer rahatsızlığı, karaciğer rahatsızlığı, yüksek kolestrol rahatsızlığı mevcutsa ilacın kullanımından önce doktora danışılması hayati önem taşır.

Vücut ağırlığına göre kg başına toplam 60 mg’dan fazlasının bir gün içerisinde kullanılması önerilmez. Eğer çocuğun ağırlığı 30 kg’dan fazla ise günlük toplam 2 gram dozdan fazlası kullanılmamalıdır. Doktora danışılmadan 3 günden uzun süre ile ilacın kullanılması tavsiye edilmez.

MİNAFEN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Minafen Şurup yan etkiler gösterebilir. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir, ancak bazı durumlarda daha ciddi olabilir. Aşağıdakilerden herhangi biri fark edilirse, ilacı kullanmayı durdurmalı ve doktora veya bir sağlık merkezine derhal bildirilmelidir:

  • Allerjik reaksiyonlar: Kaşıntı, döküntü, ödem, nefes darlığı veya yüzde şişme
  • Baş dönmesi, uyku hali
  • Bulantı, kusma
  • İshal
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Karaciğer yetmezliği
  • Düşük tansiyon
  • Solunum sıkıntısı
  • Yüzde, dudaklarda ve gözlerin etrafında kızarıklık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.