Klamoks Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Klamoks Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Enfeksiyon tedavisinde sıkça kullanılan Klamoks Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Klamoks Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır merak ediyorsanız işte detaylar...

Klamoks şurup enfeksiyonların neden olduğu rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Klamoks şurubun kullanım dozu, sıklığı ve bünyeye göre baz yan etkileri ortaya çıkabilir. Klamoks şurup genellikle çocukların kullanımına ve hap yutamayan yetişkinlerin kullanımına uygundur. Klamoks şurup kullanımından önce bir doktora başvurulması tavsiye edilir.

KLAMOKS ŞURUP NEDİR?

Klamoks şurup, bir antibakteriyel ilaçtır. Klamoks şurubun etkin maddeleri; amoksisilin trihidrat ve potasyum klavulanattır. Amoksisilin trihidrat ve potasyum klavulanat, bir bakterisid ilaçtır. Bu ilaç, çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır ve genellikle bronşit, sinüzit, faringit ve öksürük gibi enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Ayrıca, çeşitli deri enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.

KLAMOKS ŞURUP NE İŞE YARAR?

Klamoks şurup, çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Klamoks şurup kullanımı özellikle bronşit, sinüzit ve farenjit gibi enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Klamoks şurup, çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılabilir. Klamoks şurup enfeksiyona sebep olan bakterilerin yok edilmesini sağlar. Bademcik iltihabı, sinüzit, kulak iltihabı, idrar yolu iltihabı ve kemik-eklem enfeksiyonlarının belirtilerinin giderilmesinde tercih edilir.

KLAMOKS ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Klamoks şurup eczane fiyatı 45,95 TL’dir. İlacın fiyatı satış yeri, şehir ve ilacın türüne göre değişebilir.

KLAMOKS ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Klamoks şurup genellikle ağız yoluyla alınır. Aşağıdaki öneriler genel olarak verilmiştir ve doktorun verdiği talimatlara göre değişebilir:

  • Klamoks şurup yemeklerden hemen önce veya yemekler arasında alınmalıdır.
  • Şurubun tüm dozajını aynı anda alınmamalı, günde iki veya dört kez alınmalıdır.
  • Eğer unutkanlık sorunu yaşanıyorsa, günün aynı saatlerinde her gün almaya çalışılır
  • Şurup içeceklerle birlikte alınmamalıdır, çünkü içecekler şurubun etkisini azaltabilir.

KLAMOKS ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Klamoks şurup genellikle iyi tolerans gösterir, ancak Klamoks şurubun yan etkileri olabilir. Bunlar arasında şu belirtiler sayılabilir:

  • Mide ve bağırsak sistemine ilişkin yan etkiler: Kusma, ishal, karın ağrısı, gaz ve kabızlık gibi belirtiler olabilir.
  • Deri reaksiyonları: Döküntü, kaşıntı, kızarıklık veya ciltte kabarcıklar oluşumu gibi belirtiler olabilir.
  • Sinir sistemi ile ilgili yan etkiler: Baş dönmesi, uyku bozukluğu, uyku hali veya anksiyete gibi belirtiler olabilir.
  • Diğer yan etkiler: İdrar yolu enfeksiyonları, kulak ve göz enfeksiyonları, anemi (kan azlığı) gibi belirtiler olabilir.

Bu yan etkilerin çoğu çok seyrek görülür ve genellikle geçicidir. Ancak eğer bu yan etkilerden herhangi biri fark edilirse veya yan etkiler rahatsız ediyorsa, doktora danışılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.