İburamin Cold Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

İburamin Cold Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Kış aylarında adını sıkça duyduğumuz İburamin Cold Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde İburamin Cold Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar..

İburamin Cold şurup grip, soğuk algınlığı, sinüzit ve farenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılır. İburamin Cold şurubun bazı yan etkileri olabilir. İlacı kullanmadan önce, bir doktora danışılması önerilir. İlacın kullanım dozu ve sıklığı, rahatsızlığa ve yaş aralığına göre değişkenlik gösterir.

İBURAMİN COLD ŞURUP NEDİR?

İburamin Cold şurup, ağrı kesici, ateş düşürücü ve hapşırık giderici özellikleri olan bir ilaçtır. Etkin madde olarak; ibuprofen, psödoefedrin hidroklorür ve klorfeniramin maleat içerir. Klorfeniramin, bir antihistaminik olarak kullanılır. Klorfeniramin, özellikle hava yolu alerjisi olan kişilerde hapşırık, burun tıkanıklığı, kaşıntı, gözlerde şişme ve benzeri belirtileri azaltmaya yardımcı olabilir. İburamin Cold şurup; soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle ortaya çıkan ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı belirtilerinin tedavisinde kullanılır.

İBURAMİN COLD ŞURUP NE İŞE YARAR?

İburamin Cold şurup, ağrı kesici, ateş düşürücü ve hapşırık giderici özellikleri olan bir ilaçtır. İburamin Cold şurup, özellikle soğuk algınlığı, grip ve benzeri solunum yolu rahatsızlıklarının belirtilerinin giderilmesinde kullanılabilir. İburamin Cold şurup kullanımı, ağrı ve ateşi azaltmaya yardımcı olurken, ayrıca burun tıkanıklığı, öksürük ve hapşırık gibi belirtileri de azaltmaya yardımcı olabilir.

İBURAMİN COLD ŞURUP FİYATI NE KADAR?

İburamin Cold şurup eczane fiyatı 42,24 TL’dir. İlaç fiyatları genellikle satış yerine, ilacın markasına, dozajına ve ambalajına göre değişebilir.

İBURAMİN COLD ŞURUP NASIL KULLANILIR?

İburamin Cold şurup 6 yaştan küçük çocuklar için kullanıma uygun değildir. 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için günde 3 – 4 kez, 1 – 2 ölçek kullanılması önerilir. İburamin Cold şurubun en fazla 5 gün kullanılması tavsiye edilir. Yaşlılarda İburamin Cold şurup kullanımı, mide kanamasına sebep olma riski taşıdığı için ilaç kullanımından önce doktora danışılması önerilir.

İBURAMİN COLD ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

İburamin Cold şurup, genellikle güvenli bir şekilde kullanılır ancak bazı yan etkilere sebep olabilir. İburamin Cold şurubun yan etkileri arasında şunlar sıralanabilir:

  • Nefes darlığı;
  • Yüzde, dudaklarda, göz kapaklarında, dilde ve boğazda şişme
  • Alerji
  • Astım belirtileri
  • Kalp atışlarında düzensizlik ve çarpıntı,
  • Şiddetli karın ağrısı
  • Mide ve bağırsak rahatsızlıkları
  • Baş dönmesi
  • Tansiyon düşmesi

Bu yan etkilerin yanı sıra, İburamin Cold şurup bazı ciddi yan etkilere de sebep olabilir. Bu tür yan etkiler nadir görülür ancak ciddi olabilir ve derhal doktorunuza bildirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.