İbufen Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

İbufen Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan Ibufen şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Ibufen şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

İbufen şurup, enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıkların tedavisinde ateş düşürücü, ağrı kesici, iltihap giderici görevi gören bir ilaçtır.  İbufen şurup çocukların kullanımına uygundur. İbufen şurubun bazı yan etkileri bulunabilir. Bu nedenle ilacı kullanmadan önce bir doktora danışılması önerilir.

İBUFEN ŞURUP NEDİR?

İbufen şurup, bir ağrı kesici ve iltihap giderici olarak kullanılan pediatrik bir ilaçtır. İbufen şurubun etken maddesi ibuprofendir. İbuprofen enfeksiyon kaynaklı hastalıkların belirtilerini azaltmada tedavi amaçlı kullanılır. Çocuklarda kullanıma uygundur. Ancak hap yutmakta zorlanan yetişkinler de kullanabilir.

İBUFEN ŞURUP NE İŞE YARAR?

İbufen şurup kullanımı, özellikle ağrı, iltihap ve ateş gibi belirtilerin giderilmesinde etkilidir. İlaç, ağrı ve iltihabı azaltmak için vücuttaki prostaglandin adı verilen maddelerin üretimini azaltır. İbufen şurup, özellikle aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

  • Çocuklarda ateşi düşürmek için
  • Çocuklarda baş ağrısı, diş ağrısı, kas ağrısı, adet ağrısı ve benzeri ağrıların giderilmesinde
  • Çocuklarda öksürük ve boğaz ağrısının azaltılmasında
  • Çocuklarda iltihap ve ağrı gibi belirtilerin giderilmesinde

İBUFEN ŞURUP FİYATI NE KADAR?

İbufen şurup eczane fiyatı 32,01 TL’dir. İlaç fiyatları genellikle satış yerine, ilacın markasına, dozajına ve ambalajına göre değişebilir.

İBUFEN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

İbufen şurup genellikle çocuklarda görülen rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. İbufen şurup aç karnına, bir miktar su ile birlikte alınabilir. Bu yüzden İbufen şurubun çocukların kullanımı için uygun doz ve sıklığı şu şekildedir:

  • 6 ay-1 yaş için gün içinde üç defa 2.5ml 
  • 1-2 yaş için gün içinde üç-dört defa 2.5 ml
  • 3-7 yaş için gün içinde üç-dört defa 5 ml
  • 8-12 yaş için gün içinde üç-dört defa 10 ml

İbufen kullanan yetişkinler için uygun doz ve sıklık bölünmüş dozlar halinde gün içinde toplam 1200-1800 mg’dır

İBUFEN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

İbufen şurup, genellikle güvenli bir şekilde kullanılır ancak bazı yan etkilere sebep olabilir. İbufen şurubun yan etkileri arasında şunlar sıralanabilir:

  • Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: İbufen şurup, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir, bu yüzden mide hassasiyeti olan kişilerde dikkatli kullanılması gerekir.
  • Baş dönmesi ve bulantı: İbufen şurup kullanımı sırasında baş dönmesi ve bulantı gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
  • Alerjik reaksiyonlar: İbufen şurup kullanımı sırasında ciltte döküntü, kabarcıklar, kızarıklık veya kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar görülebilir.
  • Bu tür reaksiyonların ortaya çıkması durumunda ilacın kullanımı derhal durdurulmalı ve doktora ya da bir sağlık merkezine danışılmalıdır.

Bu yan etkilerin yanı sıra, İbufen şurup bazı ciddi yan etkilere de sebep olabilir. Bu tür yan etkiler nadir görülür ancak ciddi olabilir ve derhal doktora bildirilmelidir. Ciddi yan etkiler arasında; nefes darlığı, öksürük, dilde, boğazda veya ağızda şişme, ciltte döküntü ve kabarcıklar, gözlerde veya burunda şişme, kusma ve ishal gibi belirtiler sayılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.