Brelax Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Brelax Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Solunum yolları hastalıklarında sıkça kullanılan Brelax şurup ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için hazırladık. Sizde Brelax Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Brelax şurup solunum yolunda oluşan rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Öksürük giderici ve balgam sökücü işlevi ile bilinir.Brelax şurup sıvı halde tüketilir. Kullanım dozuna ve şekline göre vücutta bazı yan etkilere sebep olabilir. Brelax şurubun kullanımından önce bir doktor ya da sağlık merkezine danışılması önerilir.

BRELAX ŞURUP NEDİR?

Brelax şurup etkin maddesi terbutalin ve guaifenesin olan öksürük giderici ilaçtır. Terbutalin, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi solunum problemlerine yönelik olarak kullanılır. Bu ilaç, astım atakları sırasında nefes alma güçlüğünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Guaifenesin ise, öksürük ve boğaz tıkanıklığı gibi solunum yolu problemlerinin giderilmesine yardımcı olan bir ilaçtır. Bu ilaç, boğaz tıkanıklığını azaltarak, öksürüğün düzenli hale gelmesine yardımcı olabilir. Guaifenesin, ayrıca solunum yollarındaki mukusun akışını düzenleyerek, nefes alma problemlerini azaltmaya yardımcı olabilir.

BRELAX ŞURUP NE İŞE YARAR?

Brelax şurup, astımı olan hastalar için ya da bazı solunum yolu rahatsızlıklarının bulunması durumunda nefes daralması gibi belirtilerin tedavi edilmesi amacıyla kullanılır. Brelax şurup kullanımı solunum yolundaki balgamı azaltarak öksürüğün azalmasına yardımcı olur. Brelax şurup öksürük atakları, balgamın atılamaması ve nefes almada güçlük durumlarında tercih edilebilir. Bu ilaç, bronşları genişleterek, solunum yolu tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede, nefes alma zorluğu olan kişilerin nefes alıp vermeleri daha kolay hale gelebilir.

BRELAX ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Brelax şurup eczane fiyatı 42,88 TL’dir. İlaç fiyatları genellikle satış yerine, ilacın markasına, dozajına ve ambalajına göre değişebilir.

BRELAX ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Brelax şurup ağız yoluyla, günde bir veya iki kez alınır. Brelax şurubun yaş aralıklarına göre kullanımı:

  • Yetişkinler ve 12 yaş ve üzeri çocuklar için uygun kullanım; 24 saat içinde 3 kez 3 - 4,5 mg
  • (6 yaş ve 12 yaş arası)Çocuklar için uygun kullanım ve doz vücut ağırlığına göre değişir.

Brelax şurubun 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı önerilmez.

BRELAX ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Brelax şurup yan etkileri nadir olur ve genellikle hafif olur, ancak her ilaçta olduğu gibi Brelax şurup kullanımı da bazı yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkiler arasında bulunanlar şunlar olabilir:

  • Mide bulantısı veya kusma
  • İdrarın koyu renk alması
  • Aşırı uyku hali
  • Baş dönmesi
  • Baş ağrısı
  • Ciltte döküntüler veya kaşıntı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.