Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Gaviscon Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Mide ve barsak sisteminde var olan asit düzeyinin dengelenmesi için sıkça kullanılan Gaviscon şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Gaviscon şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır merak ediyorsanız işte detaylar...

Gaviscon şurup mide asidine bağlı rahatsızlıkların ortaya çıkardığı belirtilerin tedavisinde kullanılan sıvı halde bir ilaçtır. Gaviscon şurubun kullanım dozu ve sıklığına göre bazı yan etkileri oluşabilir. Gaviscon şurubu kullanmadan önce bir doktora veya sağlık merkezine danışılması tavsiye edilir.

GAVİS

CON ŞURUP NEDİR?

Gaviscon şurup, mide ve barsak sisteminde bulunan asit oranını düzenlemek için kullanılan bir ilaçtır. Şurup nane kokulu, krem renkli, çalkalandığında homojen hale gelen bir sıvıdır. Gaviscon şurubun etken maddeleri: Sodyum aljinat, sodyum bikarbonat ve kalsiyum karbonattır. Gaviscon şurup, ülser ve mide ülseri gibi mide ve barsak sisteminde meydana gelen yaraların iyileşmesine de yardımcı olabilir.

GAVİSCON ŞURUP NE İŞE YARAR?

Gaviscon şurup kullanımı, mide ve barsak sisteminde bulunan asit oranını düzenleyerek mide ekşimesi, mide bulantısı ve mide ağrısı gibi semptomları azaltmayı amaçlar. Gaviscon şurup, aşırı asit oluşumunu önler ve mide asidinin yemek borusuna geri kaçışını önleyerek reflü (yemek borusuna geri kaçış) gibi rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, Gaviscon şurup, ülser ve mide ülseri gibi mide ve barsak sisteminde meydana gelen yaraların iyileşmesine de yardımcı olabilir.

GAVİSCON ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Gaviscon şurup eczane fiyatı 61,65 TL’dir. Gaviscon şurubun fiyatı satılan kullanım türü, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir.

GAVİSCON ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Gaviscon şurubun yaş aralığına göre uygun görülen kullanım sıklığı ve doz miktarı; yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için; yemeklerden sonra ve uykudan önce günde toplam 4 doz olacak şekilde 10-20 ml’dir. Gaviscon şurup ağız yoluyla alınır. Gerek duyulursa Gaviscon şurup bir bardak su veya süt ile birlikte içilebilir.

GAVİSCON ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Gaviscon şurup, genellikle iyi tolere edilir ancak bazı yan etkilerin oluşabileceği de unutulmamalıdır. Gaviscon şurubun yan etkilerinden bazıları şu şekilde görülebilir:

  • Kabızlık
  • İshal
  • Mide rahatsızlığı
  • Mide bulantısı
  • Mide ekşimesi
  • Mide ağrısı

Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir ve kendi kendine geçer. Gaviscon şurup kullanımı ardından oluşabilecek bazı ciddi yan etkiler de bulunur. Eğer bu yan etkiler sık sık ya da aşırı derecede şiddetli ise veya başka yan etkiler de oluşuyorsa, doktora başvurulmalıdır.

  • Vücudun bir yerinde giderek artan kızarıklık
  • El, ayak, bilek, yüz ve dudağın şişmesi
  • Nefes almakta zorluk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.