Fitospan Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Fitospan Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Bitkisel olması ile bilinen Fitospan özellikle öksürük tedavisinde kullanılan bir ilaç. Sizde Fitospan ile ilgili ne işe yarar, nasıl kullanır gibi soruları merak ediyorsanız işte detaylar...

Fitospan şurup bitkisel özlü bir öksürük giderici ilaçtır. Pek çok farklı bitkinin özünden yapılması nedeniyle yaygın bir yan etki gözlemlenmemiştir. Ancak Fitospan şurup içerisindeki etken maddelerden birine alerji gösterildiği durumda doktora danışılması önerilir.

FİTOSPAN ŞURUP NEDİR?

Fitospan şurup, yaprak ve kökleri içinde bulunan bazı bitki özlerinin bir karışımıdır ve bu bitki özlerinin bazılarının, belirli sağlık sorunlarının tedavisinde etkili olabileceği iddia edilir. Fitospan şurup etken maddeleri: Meyan Kökü Ekstresi, fesleğen ekstresi, galanya ekstresi, zerdeçal ekstresi, darıfülfül ekstresi, tıbbi nane ekstresi, zencefil ekstresi, üzüm ekstresi, zalumba kökü ekstresi, karabiber ekstresidir.

FİTOSPAN ŞURUP NE İŞE YARAR?

Fitospan şurup kullanımı, farklı nedenlere bağlı olabilen öksürüğün giderilmesi içindir. Bu öksürük, solunum yolu enfeksiyonu, sigara kullanımı, alerji, astım gibi nedenlere bağlı olabilir. Fitospan şurup öksürük giderici tedavi etkisinin yanı sıra balgamın yumuşatılması ve vücuttan atılmasına da yardımcı olur.

FİTOSPAN ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Fitospan şurup eczane fiyatı ortalama olarak 55 TL’dir. Fitospan şurup reçetesiz satılan bitkisel özlü bir ilaç olduğundan satış yerlerine göre farklı şekilde fiyatlandırılabilir.

FİTOSPAN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Fitospan şurup aç ya da tok fark etmeksizin istenilen zaman diliminde kullanılabilir. Fitospan şurup için önerilen kullanım şekli yaş aralıklarına göre şu şekildedir;

  • 1 ile 5 yaş arası çocuklar için günde  3 defa 2,5 ml
  • 5 ile 12 yaş arası için günde 3 defa 5 ml
  • 12 yaş üstü için günde 3 defa 10 ml ölçü olarak önerilir.

Fitospan şurup kullanımından önce, içeriğindeki etken maddelerden biri ya da daha fazlasına alerjik bir reaksiyon gösterme ihtimalinin olup olmadığı tespit edilmelidir. İlaç kullanımının ardından görülebilecek bir alerjik reaksiyon durumunda derhal bir sağlık merkezine gidilmelidir.

FİTOSPAN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Fitospan şurubun yan etkisi olduğu yönünde bir bilgi sunulmamıştır. Fitospan bitkisel bir ilaç olduğundan yaygın görülen yan etkilere sahip değildir. Ancak kişinin sağlık durumu ve ilacı kullanım dozu, sıklığına göre bazı yan etkiler ortaya çıkabilir.

Özellikle kökleri içeren bitki özleri, böbrekler üzerinde yük oluşturabilir ve böbrek yetmezliği riskini arttırabilir. Ayrıca, bu tür bir şurup, tansiyonu düşürücü etkilere sahip olabilir ve bu nedenle tansiyonun düşük olmasına neden olabilir. Diğer olası yan etkiler arasında mide ve barsak rahatsızlıkları, baş dönmesi, halsizlik ve uyku bozuklukları sayılabilir. Fitospan şurup kullanımının ardından karşılaşılan herhangi anormal bir durumda bir doktora ya da sağlık merkezine başvurulması tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.