Ferrozinc Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Ferrozinc Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Demir ve çinko eksikliği tedavisinde kullanılan Ferrozinc şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır tüm detayları ile haberimizde...

Ferrozinc şurup, demir ve çinko eksikliği durumlarında takviye görevi gören bir ilaçtır. Ferrozinc şurubun kullanım dozu, sıklığı ve kişinin bünyesine göre ortaya çıkabilen yan etkileri bulunur. Ferrozinc şurubun kullanımından önce bir doktor ya da sağlık merkezine danışılması önerilir.

FERROZİNC ŞURUP NEDİR?

Ferrozinc şurup  demir eksikliği ve çinko eksikliği durumlarında kullanılan bir ilaçtır. Ferrozinc şurubun etken maddeleri; demir fumarat, çinko sülfat heptahidrat, folik asit ve vitamin C’dir. Şurup ağız yoluyla alınır. Toz halde sunulur ve kullanımdan önce sıvı hale getirilir. Yeni doğan bebeklerde 6 aya kadar kullanımı önerilmez.

FERROZİNC ŞURUP NE İŞE YARAR?

Ferrozinc şurup kullanımı demirin vücutta daha iyi emilmesini sağlar ve aynı zamanda vücudun demir ihtiyacını karşılar. Demir eksikliği anemisi olarak bilinen bir durumda kullanılabilir ve belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, solunum güçlüğü ve ciltte solgunluk gibi belirtiler olabilir. Ferrozinc şurup, ayrıca vücuttaki demir stoklarının yenilenmesine yardımcı olur ve bu nedenle gebelik, doğum ve emzirme dönemlerinde de kullanılabilir.

FERROZİNC ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Ferrozinc şurup eczane fiyatı 72,48 TL’dir. Ferrozinc şurubun fiyatı satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir.

FERROZİNC ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Ferrozinc şurup ağız yolu ile kullana uygundur. Şurup şişesinin kapağı içerisinde yer alan toz karışımı, mineral karışımı içeren şişedeki şurup ile karıştırılarak tüketime hazır hale gelir. Yemeklerden en az 1 saat önce veya 2 saat sonra kullanılması önerilir. Ferrozinc şurubun dozajı, kişinin yaşına, ağırlığına, cinsiyetine ve demir eksikliği anemisi seviyesine göre değişebilir. 14 yaş ve üstü için Ferrozinc şurubun uygun görülen kullanım dozu 3,5 ml – 13 ml arasıdır. Uygun doz ve günde kaç defa kullanılacağının öğrenilmesi için ilacı kullanmadan önce doktora danışılması önerilir.

FERROZİNC ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Ferrozinc şurubun bazı yan etkileri olabilir, ancak her kişide görülmeyebilir. Aşağıdaki yan etkilerden biri olursa, doktora başvurulmalıdır:

  • Mide-bağırsak zehirlenmesi
  • Aşırı bulantı,
  • Kusma,
  • Karın ağrısı
  • İshal

Ayrıca aşağıdaki belirtilerden biri ya da daha fazlası fark edilirse bu durum Ferrozinc şuruba karşı alerji olduğunu gösterir ve derhal bir sağlık merkezine gidip yardım alınması önerilir.

  • Yüz, dil, boğazda şişme
  • Nefes darlığı, hırıltılı soluma
  • Kan basıncında aşırı düşme, baş dönmesi, denge kaybı
  • Kurdeşen (ürtiker) ve kaşıntı, deri döküntüleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.