Ferro Sanol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Ferro Sanol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Demir eksiliği tedavisi ihtiyacı olanların neredeyse tamamının kullandığı Ferro Sanol şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Ferro Sanol şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar..

Ferro Sanol şurup, vücutta demir eksikliği olduğunda demir ihtiyacını karşılamak için kullanılan sıvı halde bir ilaçtır. Ferro Sanol şurubun bazı yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkilerden bazıları ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu yüzden şurubu kullanmadan önce bir doktora ya da sağlık merkezine danışılması önerilir.

FERRO SANOL ŞURUP NEDİR?

Ferro Sanol şurup içerisinde etkin madde olarak demir, glisin-sülfat-kompleksi, riboflavin, sodyum fosfat, vitamin B1, vitamin B6 içerir. Belirtilen bu etkin maddeleri içeren Ferro Sanol şurup vücudunuzda eksik olan demiri karşılamaya yardımcı olabilir ve böylece kansızlık belirtilerini azaltabilir.

FERRO SANOL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Ferro Sanol şurup kullananlar, bu ilaca demir eksikliği anemisi (kansızlık) tedavisi ihtiyacında başvururlar. Demir eksikliği anemisi, vücutta yeterli miktarda demir bulunmaması sonucu oluşan bir durumdur ve kansızlık olarak da bilinir. Demir, vücuttaki kan hücrelerinin (eritrositlerin) üretiminde önemli bir rol oynar ve yeterli miktarda demir olmaması durumunda, vücutta yeterli miktarda kan hücresi üretilemeyebilir. Bu da kansızlık belirtilerine neden olabilir. Ferro Sanol Şurup, vücudunuzda eksik olan demiri karşılamaya yardımcı olabilir ve böylece kansızlık belirtilerini azaltabilir

FERRO SANOL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Ferro Sanol şurup eczane fiyatı 49,92 TL’dir. Ferro Sanol şurup fiyatı, satış yapılan ülke ve satış yapılan eczanenin konumuna göre değişebilir.

FERRO SANOL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Doktor tarafından aksi veya farklı bir ölçüt tavsiye edilmediği sürece gün içinde 3 defa 10 ml, toplam 30 ml Ferro Sanol şurup kullanılabileceği belirtilmiştir. Çocuklar için ise şurup dozu ve kullanım sıklığı değişiklik gösterir. Aksi söylenmediği taktirde çocuklara verilebilecek doz ve sıklık miktarı şu şekildedir:

  • Bebeklerde 1 yaşına kadar günde toplam 2.5 ml
  • 1ve 2 yaş arası için günde toplam 5 ml
  • 2 ve 5 yaş arası çocuklar için günde toplam 5 ile 10 ml
  • 5 ve 12 yaş arası için günde toplam 10 ile 15 ml

FERRO SANOL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Ferro Sanol Şurup'un yan etkileri olabilir ancak herkes için aynı şekilde ortaya çıkmayabilir. Aşağıdakilerden herhangi biri yaşanırsa, doktor ile iletişime geçilmelidir:

  • Nefes almakta zorluk yaşamak,
  • Yüz, dudaklar, dil ve boğazda şişme,
  • Döküntü
  • Cilt kızarıklığı
  • Kurdeşen
  • Kan basıncında düşme

Bu belirtiler acil tıbbi müdahale gerektirirler. Bu yüzden belirtiler ilk fark edildiği anda bir sağlık merkezine başvurmak hayati önem taşır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.