Dulcosoft Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Dulcosoft Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Özellikle bağırsak rahatsızlıkları ve kabızlık tedavisinde kullanılan Dulcosoft ne işe yarar, nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız işte size detaylar...

Dulcosoft şurup bağırsaktaki dışkıyı yumuşatarak bağırsağın çalışmasını rahatlatan sıvı halde aromasız bir ilaçtır. Dulcosoft şurup 6 yaşından büyük çocuk ve yetişkinlerin tüketimine uygundur. Ancak şurubun bazı yan etkileri görülebilir. Dolcosoft şurup kullanımından önce doktora danışılması önerilir.

DULCOSOFT ŞURUP NEDİR?

Dulcosot şurup kabızlık tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etkin maddesi makrogoldur. Makrogol, vücut tarafından emilmeyen bir şekerdir ve bağırsaklarda çözülerek su atılımını arttırır. Bu sayede, daha pürüzsüz bir şekilde hareket eden bağırsaklar daha az zorlanır ve kabızlık giderilir. Makrogol, ayrıca bağırsak bakterilerinin çeşitliliğini ve sayısını arttırarak bağırsak sağlığını da destekleyebilir.

DULCOSOFT ŞURUP NE İŞE YARAR?

Dulcosoft şurup kullanımı, düzenli ve pürüzsüz bir şekilde hareket eden bağırsakları sağlamaya yardımcı olur. Bu sayede, kabızlık giderilir ve bağırsak sağlığı desteklenir. Dulcosoft şurup, ayrıca bağırsak bakterilerinin çeşitliliğini ve sayısını arttırarak bağırsak sağlığını da destekleyebilir.

DULCOSOFT ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Dulcosoft şurup eczane fiyatı 111,32 TL’dir. Ancak bu ilaç reçetesiz satılabildiği için ilacın hangi eczaneden veya hangi perakende mağazasından alınacağı gibi durumlara göre fiyat değişiklik gösterebilir.

DULCOSOFT ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Dulcosoft şurubun önerilen tüketim dozu: 8 yaş üzeri çocuk ve yetişkinler için günde bir kez 1-2 ölçektir. İlacın sabah vakti kullanılması tavsiye edilir. Tercihe bağlı olarak su, meyve suyu ya da çay gibi bir içecek ile (yaklaşık 150 ml) karıştırılıp tüketilebilir. Ayrıca Dulcosoft şurubun 28 günden fazla süreyle kullanımı önerilmez.

Dulcosoft şurubu 6. aydan itibaren çocuklar ve yetişkinler, hamileler, emzirenler, şeker hastaları ve çölyak hastalarının kullanabileceği belirtilmiştir. Dulcosoft şurup, gebelik ve emzirme döneminde kullanılmadan önce doktor tavsiyesi alınmalıdır. Bu ilacı kullanırken hamilelik planlaması yaparken veya hamile olunduğu öğrenilirse doktora danışılmalıdır.

DULCOSOFT ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Dulcosoft şurubun yan etkileri mevcuttur. Şurup kullanımı sırasında bazı yan etkiler görülebilir, ancak bunlar genellikle geçici ve hafif şiddette olur. Yan etkiler arasında şu belirtiler görülebilir:

  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Mide yanması
  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • Kilo kaybı

Eğer ilaç kullanımı sırasında ciddi yan etkiler görülürse (örneğin, kabızlık ve karın ağrısı artışı, ciltte döküntüler, nefes alıp verme güçlüğü, ani kilo kaybı) derhal doktora ya da bir sağlık merkezine danışılmalıdır. Ayrıca Dulcosoft şurup, bazı ilaçların etkisini azaltarak veya artırarak etkileşime girebilir. Örneğin, aspirin ve diğer NSAID'ler (nonsteroidal anti-inflammatory drugs) gibi ağrı kesiciler ile birlikte kullanıldığında mide ülserine neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.