Debridat Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Debridat Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Mide ve bağırsak parazitlerinin tedavisinde oldukça sık kullanılan Debridat şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Debridat şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Debridat şurup mide ve bağırsak spazmları, kabızlık, idrar yolu spazmları ve idrar yolu enfeksiyonları gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan sıvı halde bir ilaçtır. Debridat şurubun bazı yan etkileri mevcuttur. Doktor tavsiyesi ile uygun görülen doz ve sıklıkla kullanılmalıdır.

DEBRİDAT ŞURUP NEDİR?

Debridat şurup sindirim sisteminde oluşan rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Trimebutin, spazm önleyici bir madde olarak kullanılan bir ilaçtır. Trimebutin, mide ve bağırsak spazmlarını azaltmaya yardımcı olur ve kabızlık gibi gastrointestinal sistemle ilişkili semptomları hafifletir. Trimebutin ayrıca idrar yolu spazmlarını azaltmaya yardımcı olabilir ve böylece idrar yolu enfeksiyonlarının belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Ağrı kesici ve ateş düşürücü etkilere de sahip olabilir.

DEBRİDAT ŞURUP NE İŞE YARAR?

Debridat şurup, sindirim kaslarını uyarıcı; sindirim sisteminde kas hareketlerinin artışı durumunda spazm sonucunun çözümünde tedavi görevi görür. Debridat şurup kullanımı sonucu oluşan etki tüm sindirim kanalı boyunca gerçekleşir. Karında hissedilen rahatsızlık, şişlik durumu, kabızlık veya ishal gibi belirtilerle ortaya çıkan huzursuz barğırsak sendromu hastalığının tedavisinde,  fonksiyonel şekilde işleyen sindirim bozukluklarında, mide ve barğırsaklarda hissedilen ağrının tedavisinde kullanılır.

DEBRİDAT ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Debridat şurup eczane fiyatı 6,55 TL’dir. Bu ilacın fiyatı; satış yapıldığı ülke, ilaç formu, dozajı ve dozaj şeklinin yanı sıra ilacı satan şirketin fiyatlandırma politikaları gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

DEBRİDAT ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Debridat şurubun dozajı, kişinin yaşı, cinsiyeti, kilosu, sağlık durumu ve ilaç kullanım amacı gibi faktörlere göre değişebilir. Debridat şurup doğrudan ya da bir miktar su ile birlikte tüketilebilir. Debridat şurubun yaş aralıklarına göre kullanımı şu şekildedir:

  • Yetişkinler için önerilen doz günde 3 kez 15 ml’lik birer ölçek,
  • Çocuklar için önerilen doz, , vücut ağırlığının her 5 kg’ ı için 5 ml’lik bir ölçektir:
  • 2 ile 5 yaş arasındaki çocuklar için günde 3 kez 5 ml’lik birer ölçek
  • 5 yaşta büyük çocuklar için günde 2 kez 10 ml’lik birer ölçek

DEBRİDAT ŞURUP YAN ETKİLRİ NELERDİR?

Debridat şurup, yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkilerden bazıları şunlardır:

  • Baş dönmesi
  • Bulantı
  • Kusma
  • İshal
  • Mide bulantısı
  • Aşırı uyku hali

Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir ve ilaç kullanımının sonlandırılması ile ortaya çıkmayabilir. Eğer yukarıda belirtilen yan etkilerden biri ya da daha fazlası görülürse bir doktora ya da sağlık merkezine başvurulması önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.