Gaziantep ekmek ZAMMIDA gündemde! En az yüzde 20 zam beklentisi... Somun Ekmek 4.5 TL'mi Olacak

Gaziantep ekmek ZAMMIDA gündemde! En az yüzde 20 zam beklentisi... Somun Ekmek 4.5 TL'mi Olacak
Yeni yılın zamları ekmeği de vurdu. Tüm illerde ekmek fiyatları yavaş yavaş artmaya başlamışken; sıra Gaziantep’e geldi. İşte Gaziantep 2023 yılı güncel ekmek fiyatı…

Un ve mayanın artan maliyetlerine bir de artan enerji maliyeti eklenince Türk sofralarının olmaz olmaz lezzetlerinden olan ekmek, simit ve pide fiyatlarına zam kaçınılmaz bir hal aldı. Yeni yıla zam beklentisi ile giren fırıncılar, beklentisini yavaş yavaş almaya başlamışken; vatandaş, gelen zamlar sonrasında ekmeğin yeni tutarına şaşırır hale geldi. Öte yandan Gaziantep için de zam çanları çalmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde simidin 7 TL olması talebinde bulunan Ankara fırıncıları için karar henüz verilmemişken; zam haberi beklenmedik bir yerden ekmekten geldi. Adana’da bugün itibariyle zamlı fiyatından satışa çıkarılan ekmek yeni fiyatı ile vatandaşları endişelendirdi. Adana zammı sonrası Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın yaptığı açıklama, gözleri Gaziantep Fırıncılar Odası’na çevirtti.

EKMEKTE İLK ZAM ADANA’YA GELDİ

Asgari ücrete gelen yüzde 54,5 zammın ardından pek çok sektörde zam hareketliliği başladı. Zamlardan etkilenen unlu mamuller arasına bugün itibariyle ekmek de eklendi. Adana’dan başlayan ekmek zammı sonrası 4 TL olan 210 gramlık somun ve pide ekmek fiyatı, bugün itibariyle zamlı tutarından satılmaya başladı.

Yüzde 25 zam ile Adana’da ekmeğin 5 TL’ye yükseldiğini duyuran Adana Fırıncılar Odası oldu. 2023 yılında 5 TL’den satılacak olan 210 gramlık somun ekmek, İstanbul’u da hareketlendirdi. İstanbul Fırıncılar Odası da emek için 5 TL derken, hemen ardından zam haberi Ankara’dan geldi.

SIRADAKİ ZAMMIN GAZİANTEP OLMASI BEKLENİYOR

Adana ve İstanbul’da ekmeğe gelen yüzde 25’lik zammın ardından Ankara’da ekmeğe yüzde 25 zam yaptı ve ekmek fiyatını 5 TL’ye çıkardı. 10 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde zam yapan Ankara Fırıncılar Odası’ndan sonra gözler Gaziantep Fırıncılar Odası’na çevrildi.

Arka arkaya gelen zamlar sonrası Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Türkiye'de birçok ilde uygulanan bu fiyat 3 ay sonra Ankara’da uygulanmaya başladı. 200 gram ekmek 5 TL oldu” açıklamasında bulundu. Önümüzdeki günlerde 6 TL’ye kadar ulaşması beklenen ekmek zammın sıradaki durağının Gaziantep olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.