Cetryn Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Cetryn Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Kaşıntı ve nezle tedavisinde kullanımı tercih edilen Cetryn şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Cetryn şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Cetryn şurup, başta kaşıntı ve nezle belirtileri ile kendini gösteren alerjik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan etkin maddesi setirizin dihidroklorür olan bir ilaçtır. Cetryn şuruba ihtiyaç duyulması halinde kullanım dozu ve şeklinin belirlenmesi için doktora başvurulmalıdır. Cetryn şurubun bünyeye göre değişiklik gösteren bazı yan etkiler bulunur. İlacın 2 yaş altındaki çocuklar için kullanımı önerilmez.

CETRYN ŞURUP NEDİR?

Cetryn şurup setirizin dihidroklorür etkin maddesini içerir. Setirizin dihidroklorür, bir antihistaminik olarak kullanılır. Bu ilaç, histamin adı verilen bir kimyasal maddenin etkilerini azaltarak, öksürük, hapşırık, gözyaşı, burun tıkanıklığı gibi alerjik reaksiyonların semptomlarını giderir. Cetryn şurup muz aromalı, sıvı halde sunulan bir ilaçtır.

CETRYN ŞURUP NE İŞE YARAR?

Cetryn şurup alerjik nezle ve nedeni bilinmeyen (kronik) kurdeşen tedavisinde başvurulan sıvı halde bir ilaçtır. Alerji ataklarının belirtilerinin giderilmesinde kullanılır. Cetryn şurup kullanımdan sonra uyku hali yapabilir. Cetryn şurup etkin maddesi olan setirizin dihidroklorür ayrıca baş ağrısı, menstrüel kramp, uyku problemleri ve kaşıntı gibi diğer rahatsızlıkların semptomlarını azaltabilir.

CETRYN ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Cetryn şurup eczane fiyatı 42,95 TL’dir. Ayrıca, fiyatlar zaman içinde değişebilir ve farklı ülkelerde farklı fiyatlar olabilir.

CETRYN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Cetryn şurup için yaşlara göre önerilen doz miktarları şu şekildedir:

  • Önerilen doz 2-6 yaş arasındaki çocuklar için  günde iki kez 2.5 ml şurup
  • Önerilen doz 6-12 yaş arasındaki çocuklar için günde iki kez 5 ml şurup
  • Önerilen doz 12 yaş üstü ergen ve yetişkinler için günde bir kez 10 ml şurup miktarıdır.

Cetryn şurup ağız yoluyla tüketilir. 2 yaştan küçük çocuklar için Cetryn şurup kullanımı önerilmez. Ayrıca ağır böbrek yetmezliği durumu olanlar, hamileler, kalp ve tansiyon hastaları için Cetryn şurup kullanımı tehlikeli olabilir. Bu durumda ilaç kullanımından önce doktora danışılması önerilir.

CETRYN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Cetryn şurup, bir antihistaminik olarak kullanılan bir ilaçtır ve genellikle alerjik reaksiyonları azaltmak için kullanılır. Cetryn şurubun yan etkileri şunlar olabilir:

  • Baş dönmesi
  • Uyku hali
  • Kaşıntı
  • Kuru gözler
  • Ağız kuruluğu
  • Mide bulantısı
  • Kabızlık veya ishal

Ancak bu yan etkilerin çoğu çok yaygın değildir ve genellikle hafif ve geçicidir. Ayrıca ilaç içeriğindeki metilhidroksibenzoat ve propilhidroksibenzoat sebebiyle, bazı alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.