Bicana Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Bicana Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Astım gibi Akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan Bicana Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Bicana Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Bicana şurp, astımın ve bronkospazm ve sekresyonun belirti olarak ortaya çıktığı bazı akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Bicana şurubu kullanım dozuna ve kullanıcının bünyesine göre farklı yan etkilere sahiptir. İlacın kullanımından önce doktora danışılması önemlidir.

BİCANA ŞURUP NEDİR?

Bicana şurup içeriği; her 5 ml şurup için 1,5 mg terbütalin sülfat ve 66,5 mg guaifenesin şeklindedir. Terbutalin, bronşları genişletici bir ilaçtır ve nefes darlığını azaltmaya yardımcı olur. Bu ilaç, astım, bronşit ve diğer solunum sistemi rahatsızlıklarında kullanılır. Terbutalin, nefes darlığını azaltarak, nefes alıp vermeyi kolaylaştırır ve öksürüğü azaltır.

Guaifenesin ise, öksürük giderici bir ilaçtır ve öksürük refleksini azaltmaya yardımcı olur. Bu ilaç, öksürük, boğaz ağrısı ve diğer solunum sistemi rahatsızlıklarında kullanılır. Guaifenesin, boğazda oluşan iltihaplı maddeleri azaltarak, öksürüğü azaltır ve boğaz ağrısını hafifletir.

BİCANA ŞURUP NE İŞE YARAR?

Bicana şurup, solunum yollarını genişletir ve bu sayede nefes alımını rahat hale getirir. Bicana şurup kullanımı bronşit, astım, Koah ve amfizem gibi solunum yolunda oluşan rahatsızlıkların sebep olduğu belirtilerin (nefes alma zorluğu, göğüs sıkışması vb.) giderilmesinde tercih edilir.

BİCANA ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Bicana şurup eczane fiyatı 43,97 TL’dir. Bicana şurup fiyatı, satış yapılan ülke ve eczanenin belirlediği bir rakamdır ve bu nedenle fiyatı değişebilir.

BİCANA ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Bicana şurup kullanımı, hastanın durumuna göre değişiklik gösterir.

  • Erişkinler ve 12 yaş ve üstündeki çocuklar için :  Günde 3 kez 3- 4,5 mg (10- 15 mL).
  • 6 - 12 yaşındaki çocuklariçin: Günde 3 kez 0,075 mg (0,25 mL)/kg vücut ağırlığı; günde 3 kez 15 mL’lik doz aşılmamalıdır. 
  • Bicana şurup oral yolla tüketilen bir ilaçtır.

BİCANA ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Bicana şurup, yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkilerin hepsi genellikle geçicidir ve birkaç gün içinde kaybolur. Yan etkiler arasında şunlar sayılabilir:

  • mide bulantısı,
  • kusma,
  • gastrointestinal rahatsızlık,
  • döküntü,
  • uyuşukluk - aşırı duyarlılık
  • Özellikle belirli durumlarda dikkatli kullanılması gerekir. Bu durumlar arasında şunlar sayılabilir:
  • İleri yaş: Bu şurup, ileri yaş grubunda kullanılırken daha yüksek bir yan etki riski taşıyabilir. Bu nedenle, ileri yaş grubunda bu şurup kullanılırken daha dikkatli olunması gerekir.
  • Hamilelik ve emzirme dönemleri: Bu şurup, hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılırken dikkatli olunması gereken bir üründür. Bu nedenle, bu dönemlerde bu şurup kullanılırken doktora veya eczacıya danışılması gerekir.
  • Bireylerin özel durumları: Bu şurup, bireylerin özel durumları olan kişiler için dikkatli kullanılması gereken bir üründür. Örneğin, astım, alerjik rinit veya diğer alerjik durumlar olan kişilerde bu şurup kullanılırken dikkatli olunması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.