Azitro Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Azitro Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Antibiyotik ilaç grubunda yer alan Azitro şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Azitro Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Azitro şurup, bir antibiyotik olarak kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç, bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Azitro şurup, çeşitli bakteri türlerine karşı etkilidir ve enfeksiyonun cinsine ve şiddetine göre dozajı ayarlanır. Kullanım dozu, şekli ve kullanıcının bünyesine göre yan etkiler gösterebilir.

AZİTRO ŞURUP NEDİR?

Azitro şurup, ağız yoluyla kullanılan, beyaza yakın renkte, aromalı tada sahip olan bir ilaçtır. 15 ml ve 30 ml’lik şişeler ile tüketime sunulur. Azitro şurubun etkin maddesi azitromisin adında bir tür antibiyotiktir. Genellikle bakteriyel enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

AZİTRO ŞURUP NE İŞE YARAR?

Azitro şurup kullanımı, özellikle solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve bazı cinsiyet organı enfeksiyonları gibi rahatsızlıkların tedavisinde tercih edilir. Ayrıca, Azitro şurup, gonore (sıtma) enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılabilir.

AZİTRO ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Azitro şurup eczane fiyatı, 57,06 TL’dir. Azitromisin şurubunun fiyatı, ilacı satan eczane ve satış yerine göre değişebilir. Ayrıca, ilacın dozajı, markası ve ambalaj büyüklüğü gibi faktörler de fiyatı etkileyebilir.

AZİTRO ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Azitromisin şurup, genellikle bir kez günde alınır ve yemeklerle birlikte alınması önerilir. Önerilen doz ve kullanım süresi, enfeksiyonun cinsine ve şiddetine göre değişebilir ve bu nedenle doktorun önerilerine dikkat edilmesi önemlidir. Azitro şurubu, ölçü kaşığı veya ölçek yardımıyla doğru miktarda alınmalıdır. Genellikle Azitro şurup 45 kg altındaki çocuklar için tercih edilir. Hap yutmakta zorlanan tüm hastalar için de uygundur.

Azitro şurup kutusunda toz bulunan şişeyi çalkalanır. Ardından kutu içerisinde yer alan ölçü kabının üzerinde bulunan çizgiye kadar su koyup şişenin içine ilave ederek iyice çalkalanır. Şişe içerisindeki sıvı haldeki şurup, doktorun önerdiği dozda ölçek yardımı ile içilir.

AZİTRO ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Azitro şurup yan etkilere sebep olabilir. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçici olup, kendiliğinden geçebilir. Ayrıca, Azitro şurubun bazı ilaçlar ile etkileşime girebileceği de unutulmamalıdır. Azitro şurubun kullanımı sırasında ortaya çıkabilecek yan etkiler şunlar olabilir:

  • Baş ağrısı
  • İshal
  • Kusma
  • Mide bulantısı
  • Karın ağrısı
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Deride döküntüler veya kaşıntı

Ayrıca bazı insanlar Azitro şurup kullanmamalıdır. Bu insanlar arasında şunlar bulunur:

  • Azitromisine daha önce aşırı duyarlılık reaksiyonu olanlar
  • Hamile olan veya emzirme döneminde olanlar (çünkü azitro şurup anne sütüne geçebilir ve bebeği etkileyebilir)
  • Böbrek yetmezliği olanlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.