Argivit Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Argivit Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Öksürük tedavisinde sıkça kullanılan Argivit şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Argivit şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Argivit şurup, ağız yoluyla alınan bir ilaçtır ve besin takviyesi olarak kullanılır. İçeriğindeki Dekstrometorfan polihidrat adlı etkin madde ile öksürüğün azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca Argivit şurup; çinko, demir, folat ve B grubu vitaminleri içerir. Argivit şurup, vücutta yetersizliği olan bu maddelerin eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur.

ARGİVİT ŞURUP NEDİR?

Argivit şurup, etken maddesi dekstrometorfan polihidrat olan besin takviyesi olarak da kullanılan bir tür ilaçtır. Daha çok çocukların kullanımı için tercih edilir. Dekstrometorfan polihidrat, bir mukolitik (öksürük giderici) ve antitüssif (öksürük azaltıcı) olarak kullanılan bir ilaçtır. Solunum yolu rahatsızlıklarının semptomlarını azaltmaya yardımcı olur ve öksürük sıklığını ve şiddetini azaltır. Ayrıca, boğaz ağrısı ve öksürükle ilişkili diğer semptomları da azaltmaya yardımcı olabilir.

ARGİVİT ŞURUP NE İŞE YARAR?

Argivit şurup, öksürük, nezle ve grip gibi solunum yolu rahatsızlıklarının semptomlarını azaltmak için kullanılan bir tıbbi üründür. Bu rahatsızlıkların semptomları arasında öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, hapşırık ve göğüs ağrısı gibi belirtiler bulunur. Argivit şurubun kullanımı, ayrıca iltihaplı rahatsızlıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Örneğin, farenjit ve bronşit (akciğerlerdeki iltihaplı süreçler) gibi rahatsızlıklarda kullanılabilir.

ARGİVİT ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Argivit şurup eczane fiyatı 145,92 TL’dir. Fiyatlar ülkeden ülkeye, satış yerine göre ve hatta zaman zaman farklılık gösterebilir. En iyi fiyatı bulmak için farklı eczaneleri ve online satış sitelerinin karşılaştırılması gerekir.

ARGİVİT ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Argivit şurup kullanımı şu şekildedir:

  • Öncelikle etiketinde yer alan talimatlar dikkatlice okunur.
  • Şurup ölçülebilir bir kaşık veya ölçek yardımıyla doğru miktarda alınır. Genellikle yetişkinler için günde iki kez 1 çay kaşığı (5 ml) önerilir.
  • Şurup içme suyu veya sıcak çay gibi bir içecekle karıştırılır.
  • Önerilen doz ve kullanım sıklığına göre şurup düzenli olarak alınır.
  • Argivit şurup çocuklara tok halde, gece uykudan önce verilebilir.

ARGİVİT ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Argivit şurup yan etkileri, özellikle hamileler, emziren anneler tarafından veya bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında ortaya çıkabilir. Bu nedenle, doktorun önerisine ve etiket talimatlarına uygun olarak kullanılmalı ve herhangi bir yan etki görülürse doktora danışılmalıdır. Argivit şurubun yan etkileri belli koşullarda görülebilir. Bu yan etkiler arasında en yaygın görülenleri şu şekildedir:

  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • Karın ağrısı
  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Kabızlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.