Alores Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Alores Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Antialerjik ilaçlar kategorisinde bulunan Alores şurup alerji tedavilerinde oldukça sık kullanılan bir ilaç türü. Sizde Alores Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır? diye merak ediyorsanız işte size detaylar...

Alores şurup, 1 yaşından büyük herkesin kullanabildiği bir antialerjik ilaçtır. Alerjinin olası belirtilerini ve rahatsızlık oluşturan reaksiyonlarının giderilmesinde etkili bir ilaçtır. Ayrıca bu şurup 150 ml’lik şişelerde sunulan, alerji tedavisinde kullanılan bir ilaç türüdür.

ALORES ŞURUP NEDİR?

Alores şurup, antialerjik ilaçlar arasında uyku yan etkisi oluşturmayan türdendir. Alores şurup, desloratadin etkin maddesini içerir. Desloratadin, antihistaminik bir ilaçtır. Histamin adı verilen bir madde, vücutta alerji sırasında salınır ve bu maddenin etkisiyle alerji belirtileri ortaya çıkar. Desloratadin, histaminin etkisini azaltarak alerji belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Bu ilaç, gözlerde kaşıntı, burun tıkanıklığı, hapşırma gibi alerji belirtilerinin giderilmesinde kullanılır. Desloratadin ayrıca astım ve egzema gibi alerji ile ilişkili rahatsızlıkların semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

ALORES ŞURUP NE İŞE YARAR?

Alores şurup, alerjik reaksiyonlarla ortaya çıkan hapşırık, damakta kaşınma hissi ve gözlerde kaşınma, burunda akıntı ve kaşıntı gibi belirtilerin tedavisinde kullanılır. Örneğin, Alores şurup kullanımı toz alerjisi, tüy alerjisi ya da saman alerjisi gibi durumlarda tedavide yardımcı olabilir.

ALORES ŞURUP FİYATI NE KADARDIR?

Alores şurup eczane fiyatı 26,91 TL’dir. Alores şurup fiyatı, satış yapılan yer, şurupun dozajı ve markasına göre değişebilir. Örneğin, Alores şurup 125 mg/5 mL dozajında bir marka, başka bir marka tarafından satılan aynı dozajdaki şuruptan daha pahalı olabilir.

ALORES ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Alores şurup, ağız yoluyla alınır ve önerilen dozaj ve kullanım sıklığına göre takip edilmesi gerekir. Bu ilaç aç ya da tok karnına alınabilir. Yaşa göre Alores şurubunun kullanım dozajı şu şekildedir:

1 ila 5 yaş: 2.5 ml şurup (Günde bir defa)

6 ila 11 yaş: ünde bir kere 5 ml (Günde bir defa)

Ergen ve yetişkinler  : 10 ml (Günde bir defa)

ALORES ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Alores şurup yan etkiler gösterebilir. Bu yan etkiler, kullanım dozuna ve kullanıcının bünyesine göre değişiklik gösterir.

  • Baş ağrısı
  • Bulantı ve kusma
  • İshal
  • Karın ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Yorgunluk ve uyku hali
  • Deride döküntüler ve kaşıntı
  • Aşırı tahriş
  • Solunum yolu iritasyonu

Bu yan etkilerin çoğu geçici ve hafif derecededir ve ilaç kullanımının sonlandırılmasıyla ortaya çıkabilir. Ancak bazı yan etkiler daha ciddi olabilir ve acil tıbbi yardım gerektirebilir. Örneğin, deride döküntüler, nefes alma güçlüğü, konuşma güçlüğü gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu belirtiler görüldüğünde ise en kısa sürede doktora başvurulması önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.