Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı mı? 2023 Faiz Kararı Detayları

Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı mı? 2023 Faiz Kararı Detayları
Merkez Bankası faiz kararı için ocak ayı ile birlikte geri sayımlar başlamış oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayının faiz kararını yakın zamanlarda ilan etmişti. Para Politikası Kurulu, bir haftalık vadeli repo ihalenin faiz oranları hakkında karar açıklamıştı. Şimdi ise tüm bekleyişler gelecek toplantıda. Merkez Bankası’nın Ocak toplantısı ne zaman olacak? Detaylar haberde…

Merkez Bankası Faiz sonucunun açıklanacağı Para Politikası Kurulu’nun yapacağı toplantı için gözler Merkez Bankası’na çevrildi. Merkez Bankası her ay belirlenmekte olan plan doğrultusunda faiz kararının belirlenmesi için bir araya gelmekte. İşte 2023 yılı Ocak toplantısı tarihi…

SON TOPLANTIDA NE KARARI ALINMIŞTI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını 22 Aralık 2022’de yaptığı toplantı sonrasında belli etti. Alınan karar halkla paylaşıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası açıklanan politika faizini %9 olarak belirledi. Merkez Bankası, fiyattaki durumun enflasyonda yaşanan kalıcı olacak düşüşlere işaret etmekte olan etkili göstergeler oluşmuş olana kadar ve orta vadeli yüzde sayısı 5’e ulaşıncaya dek ellerindeki tüm taşıtları liralaşma stratejisinde kesin bir kararlılıkta kullanılmaya devam edecektir şeklinde açıklamalarda bulundu.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası’nın enflasyonda olan yükselişlere rağmen gerçekleştirmiş olduğu 500 baz puanlı faiz indirimi döngüsünden sonra ekonomistler politika faizinin sabit kalmasını beklemişti. Sonuç öyle de oldu. 2022 Aralık ayında yapılan toplantının sonucuna göre faiz %9 oranında sabit kaldı. Kasım ayında gerçekleştirilen toplantıda ise politika faizi 150 baz puanındaki indirimle birlikte %10,50 olan faiz miktarı %9a çekilmişti. Açıklanan metinde, Para Politikası Kurulu’nun ağustos ayında başlatmış olduğu faizdeki indirim döngüsünün son bulmasına karar verildiğini açıklanmıştı. Kurul, yaptığı açıklamada, mevcut olan politikadaki faizin küresel isteğe karşı artmış olan riskleri dikkate alınarak yeterli olan bir düzeyde olduğuna karar vermiş, ağustos aylarında başlatılmış olan faizdeki indirim döngüsünün son bulmasına karar verildiğini açıklamıştır.

MERKEZ BANKASI OCAK 2023 TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yapılan açıklamaya göre Ocak ayındaki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplantısı 19 Ocak’ta yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.