Yıl Sonu Geldi, Yatırım Araçlarının Getirisi Belli Oldu! En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Hangisi? Borsa, Dolar, Altın Hepsinin Kazancı Ortaya Çıktı!

Yıl Sonu Geldi, Yatırım Araçlarının Getirisi Belli Oldu! En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Hangisi? Borsa, Dolar, Altın Hepsinin Kazancı Ortaya Çıktı!
2022 yılının son gününde bu yılın en çok kazandıran yatırım araçları da ortaya çıktı. Yeni yılda yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için borsadan altına kadar tüm yatırım araçlarının getirisi belli oldu. İşte detaylar...

Her sene olduğu gibi bu sene de yatırım araçları parasını biriktirmek isteyen vatandaşların yanı sıra var olan parasını değerlendirmek isteyen vatandaşların da tercihi oldu. Borsadan altına kadar hareketli bir yıl geçiren yatırım araçları, bir yıl boyunca zaman zaman kazanç getirdi; zaman zaman da kayıplar yaşattı. 2022 yılının sonunda ise yatırım araçlarının faturası ortaya çıktı.

2022 yılının ilk ayından bugüne Borsa İstanbul (BIST), altın ve doların değeri piyasa analistlerince ölçüldü. Ortaya çıkan grafik sonrası, yeni yıl öncesi hangi yatırım aracının ne kadar değer getirdiği netleşti. 2023 yılında yatırım yapmak isteyen vatandaşların mutlaka göz atması gereken bu değişim sonrası, bu haftanın en çok getiri sağlayan yatırım aracı da açıklandı.

BIST 100 ENDEKSİ LİSTE BAŞINA YERLEŞTİ

2021 yılını 1.857,65 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, bugün itibariyle 3.651,51 puana ulaştı. Bu artış ile yüzde 196,57 değerleme kaydeden BIST 100 endeksi, bu senenin en çok gelir sağlayan yatırım aracı oldu. Altının bugün itibariyle yıllık getirisi gram bazda yüzde 40,22’ye ulaşmışken; dolar/TL ile Euro/TL kurundaki değişim de netleşti.

Dolar/TL kurundaki değişim bir yıl boyunca yüzde 41,77 değişim yaşadı. Yatırımcısında yüzde 41,77 kazanç getiren doları, yüzde 32,92 kazanç getiren Euro/TL kuru izledi. Öte yandan emeklilik fonlarının getirisi bu sene yüzde 65,81 olarak kaydedildi.

BU HAFTA EN ÇOK ALTIN KAZANDIRDI

Öte yandan bu haftanın en çok kazanç getiren yatırım aracı da netlik kazandı. Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1 kazanç sağlarken, Euro/TL yüzde 0,65; dolar/TL ise yüzde 0,20 kazanç elde ettirdi. Bu haftanın en çok kazandıran yatırım aracı ise yüzde 1,30 değerlenmeyle gram altın oldu.

Altının bu hafta sürpriz yükselişinin ardından gözler altın piyasalarına döndü. Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,30 değer kazancıyla 1.094 TL’ye yükselirken, Cumhuriyet altınının satış fiyatında da yüzde 1,30 artış yaşandı. Bu artış sonrası Cumhuriyet altını 7.330 TL’ye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.