Gaziantep'te Geçinmekte Zorlanan Üniversite Öğrencileri, zam kararı ile sevindi

Gaziantep'te Geçinmekte Zorlanan Üniversite Öğrencileri, zam kararı ile sevindi
KYK tarafından öğrencinin maddi durumuna bağlı olarak geri ödemeli ya da karşılıksız olarak verilen KYK burs ve kredi miktarlarına yapılan zam Gaziantep'te öğrencileri sevindirdi.

KYK tarafından öğrencinin maddi durumuna bağlı olarak geri ödemeli ya da karşılıksız olarak verilen KYK burs ve kredi miktarları 850 TL’den 1.250 TL’ye yükseltildi. Yapılan zam 2023 yılında burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1.250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2 bin 550 liradan 3 bin 750 liraya çıkartıldı.

ÖĞRENCİLERİN ZAM SEVİNCİ

Kredi miktarlarındaki artış öğrencileri mutlu etti. Bu artışın bir nebze olsa da kendilerini rahatlatacağını belirten Gaziantep’te eğitim gören üniversite öğrencileri, ‘’ KYK bursundan faydalanıyoruz. İhtiyaçlarıma yetecek kadar faydası oluyor. Son yapılan zam ile birlikte biraz daha rahatlayacağımız için sevinçliyiz..’’ İfadelerini kullandılar

Gaziantep’te öğrencilik yapmanın çok zor olduğunu belirten bir üniversite öğrencisi, ‘’ KYK bursu daha önceden alırken param nasıl yetişecek diye düşünüyordum.  Şimdi ailemin de yükü hafiflemiş oldu’’ dedi.

KYK bursunun artmasına sevindiğini dile getiren bir diğer öğrenci ’’ KYK bursum sayesinde yurt paramı kendim ödeyebiliyorum. İhtiyaçlarımın bir kısmını kendim karşılayabiliyorum.  Aileme yük olmadan eğitimimi sürdürüyorum. KYK’nın artması en azından biz öğrenciler olarak elimizi biraz daha rahatlatacak.’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.