Neşet Ertaş Filmi İptal Edildi! Mahkeme kararı verdi: Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi vizyona girmeyecek

Neşet Ertaş Filmi İptal Edildi! Mahkeme kararı verdi: Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi vizyona girmeyecek
Yaz aylarının başında açıklanan usta sanatçı Neşet Ertaş’ın hayatını konu edinen Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin gösterime girmesi mahkemece yasaklandı.

Daha önce Ayla, Müslüm, Naim gibi biyografik filmlerle dikkat çeken yapımcı Mustafa Uslu, yapmış olduğu açıklamada mahkemenin aldığı karardan dolayı çok üzgün olduğunu açıkladı. Çıkan karara itirazda bulunduklarını da belirten Uslu, bilirkişinin izlemeden böyle bir kararın alınmasını anlamsız bulduğunu ve kimsenin kişilik haklarını ihlal etmediklerini savundu.

Seyirci karşısına 23 Aralık’ta çıkması planlanan Garip Bülbül Neşet Ertaş adlı sinema filmi, mahkemenin aldığı kararla gösterim yasağı aldı. Filmin izinsiz bir şekilde çekildiği gerekçesiyle böyle bir girişimde bulunduğunu belirten Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın, mahkemelerdeki haklılığının nihayet sonuca ulaştığını ve tedbir kararı verildiğini belirtti. Bu gelişmenin yerinde olduğunu vurgulayan Çapkın, ‘’Film vizyona girmeyecek. Cuma günü diğer dosyadan da karar bekliyoruz. Bu süreçte bizi destekleyen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.’’ Açıklamasında bulundu.

Halk ozanı olarak nitelendirilen ve yaptığı eserler sürekli dinlenen Neşet Ertaş’ın hayatı esnasında bu tarz teklifleri daima geri çevirdiği söyleniyor. Bu konuda Ertaş’ın ailesinin böyle bir girişim esnasında kendilerinin onaylarının olmadığını belirtirken, var olan telif hakları gerekçesiyle de mahkemeye başvurduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.