Gaziantep'te Suya Yüzde 23 Zam Yapıldı! Gaziantep'te Toplu Ulaşım ve ekmek zammı da gündeme geldi.

Gaziantep'te Suya Yüzde 23 Zam Yapıldı! Gaziantep'te Toplu Ulaşım ve ekmek zammı da gündeme geldi.
Gaziantep’te hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Kent genelinde ortaya çıkan sorunlar ise yılbaşına kısa bir süre kala art arda gelen zam haberleriyle daha da katlanıyor. 2022 yılı Aralık ayı ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. GASKİ’nin yılbaşından geçerli olmak üzere su faturalarına yüzde 23 oranında zam kararı almasının ardından bu kez ise aylardır konuşulan ulaşım zammı ve ekmek zammı gündeme geldi.

GASKİ, SU FATURALARINA ZAM YAPTI
Salı günü GBB Meclis salonunda toplanan GASKİ Genel Kurulunda su zammı ele alındı. Toplantı sonunda su kullanım bedellerine konutta yüzde 23, işyerlerinde ise yüzde 13 oranında zam yapıldı.  Söz konusu zam, 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak.

EKMEK ZAMMI DA GÜNDEMDE…
Yıl sonuna doğru yaklaşılırken, ekmek fiyatlarına yapılacak zam da esnafın gündeminde. 1 Eylül tarihinden geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaza yapılan zam, artan maliyetler üreticilerin belini büktü. Ekmek fiyatlarına zam yapılması konusunun gündeme alınmasını isteyen esnaf, aksi halde kapanmalar yaşanabileceğini kaydetti.

ESNAFIN ZAM TALEBİ VAR!
Esnafın zam talebine ilişkin daha önce açıklamalarda bulunan Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı “Evet esnaf zam istiyor. Ama vatandaş mağdur biliyorsunuz. Ondan dolayı zam yok şu anda. Zam kararı aldığımızda vatandaşı daha çok sıkıntıya sokacağını biliyoruz. Ondan dolayı gündemimize dahi alamıyoruz” şeklinde konuştu.

ULAŞIMDA DA ZAM SESLERİ!
Zam beklentisinin arttığı bir başka sektör ise ulaşım görevi üstlenen toplu taşıma esnafı oldu. Artan maliyetler ve yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle kazanç elde edemediklerini söyleyen esnaf, zam talebinde bulundu.  Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, zam talebi için Asgari Ücret Tespit Komisyonundan çıkacak kararı beklediklerini söyledi.

2023 YILI ASGARİ ÜCRET BEKLENİYOR!
Çolak, ‘’Esnafımız, her geçen gün artan maliyetler, giderler ve hayat pahalılığı karşısında günden güne eriyor. Yaşanan sıkıntıların bir nebzede olsa çözülebilmesi için ulaşım ücretlerine zam yapılması şart. Biz de yıl sonu itibariyle zam talebimizi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne iletmeye hazırlanıyor. Tüm gider kalemlerimizin ortaya çıkması için Asgari Ücret Tespit Komisyonundan çıkacak kararı bekliyoruz. Bu kararın ardından zam talebimizi GBB’ye sunacağız’’ diye konuştu.

Yılbaşı yaklaşırken, ortaya çıkan bu manzara 2023 yılında vatandaşı bekleyen ekonomik sıkıntıların göstergesi oldu…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.