Meme Küçültme Ameliyatı 2023

Meme Küçültme Ameliyatı 2023
Meme küçültme ameliyatı, kadınlardaki büyük boyuttaki meme dokusunun ameliyatla küçültülerek fazla meme dokusunun vücuttan uzaklaştırılması işlemine denilmektedir. İşlem sonrasında meme boyutu azaltılırken, meme dokusundaki fazla yağ ve deri çıkartılıp, meme ucu daha yukarı bölgeye taşınmaktadır. Meme küçültme ameliyatı 2023 yılında da Op.Dr. Ercan Demirbağ tarafından yapılıyor.

Meme küçültme ameliyatı, kadınlardaki büyük boyuttaki meme dokusunun ameliyatla küçültülerek fazla meme dokusunun vücuttan uzaklaştırılması işlemine denilmektedir. İşlem sonrasında meme boyutu azaltılırken, meme dokusundaki fazla yağ ve deri çıkartılıp, meme ucu daha yukarı bölgeye taşınmaktadır. Meme küçültme ameliyatı 2023 yılında da Op.Dr. Ercan Demirbağ tarafından yapılıyor.

Meme Küçültme Ameliyatı 2023

Hemen meme küçültme ameliyatı 2023 hakkında detaylar için Ercan Demirbağ web sitesine giriş yapabilirsiniz. Sağlıklı kişilerde meme dokusu doğum sonrası emzirme için gerekli olan çeşitli salgı bezleri, süt kanalları ile birlikte yoğun yağ ve bağ dokusundan oluşan özel bir organdan oluşmaktadır. Yine meme dokusu içinde, memenin gergin ve dik durmasını sağlayarak diğer dokular için destek görevi gören ligamentler ve bağlar yer alır.

Meme Küçültme Cerrahisinde Nelere Dikkat Edilir?

Meme ucu diğer adıyla areola; meme içinde yer alan salgı bezleri ve süt kanallarının açıldığı, daha koyu renkte ve farklı yapıda bir cilt dokusuna sahip alandır. Meme küçültme cerrahisi esnasında memenin fonksiyonel yapıları olan salgı bezleri, süt kanalları, meme ucu bölgesi ve bağ yapıları korunmaktadır. 

Meme küçültme ameliyatı (redüksiyon mamoplasti) genellikle kadınların sağlık sorunları için uygulanan bir operasyon olduğunda çoğu zaman ‘estetik bir ameliyat olarak değerlendirilmediği görülmektedir. Bazı kadınlar fiziksel yapılarına göre daha iri ve sarkık göğüslere sahip olduğunda çeşitli fiziksel ve psikolojik sorunları da olabilmektedir. Omurga eğrilikleri, kambur duruş bunlara örnek olarak gösterilebilecek önemli sorunlardan birkaçıdır. Bu sorun görünüş bozukluğu yanında şiddetli sırt ağrılarına da neden olabilmektedir.

Meme Küçültme Ameliyatı Neden Yapılır?

Bazı durumlarda meme altında enfeksiyon,  pişikler ya da mantar oluşumu gibi cilt sorunları da görülebilir. Sutyen askılarının omuzda iz ya da yaralara sebep olması, uygun sutyen bulamama, oluşan baskı nedeniyle kollarda hissizlik, uyuşma, kol hareketlerinde ağrılar olması gibi sorunlara da sıkça rastlandığı bilinmektedir.

Spor gibi çeşitli aktivitelerin engellenmesine de sebep olabilir. Bu sebepler ve görünüm sorunları sebebiyle memeden utanma, saklama ihtiyacı hissetme gibi psikolojik sorunların görünmesi de olasıdır. Bu sorunlar genel olarak diğer tedavi yöntemleri ile çözümlenemez. Dolayısıyla meme küçültme ameliyatı zorunluluk haline gelebilir. Ercandemirbag.com  sitesi üzerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Meme küçültme ameliyatı 2023 için ziyaret edebilirsiniz.

https://www.ercandemirbag.com/tr/meme-kucultme/

Formun Üstü

Formun Altı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.