Gaziantep'te Toplu Ulaşıma Zam Yolda... Gaziantep’te toplu taşımada biniş ücreti ne kadar olacak?

Gaziantep'te Toplu Ulaşıma Zam Yolda... Gaziantep’te toplu taşımada biniş ücreti ne kadar olacak?
Artan maliyetlerin ardından belini doğrultamayan toplu taşıma işletmecileri ve taksiciler, zam talebinde bulunurken, araç muayenelerine indirim düşüncesinin sorunlarına çare olmadığını dile getiriyorlar.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in ticari araç muayenelerine özel indirim sağlanması çağrısını değerlendiren sektör temsilcileri, artık toplu taşıma ücretlerinde zammın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Son 1 yılda mazota gelen zamlarla birlikte belini doğrultamayan şoför esnafının araç muayene ücretlerini, araç sigortasını, vergisini, SGK primlerini ödemekte zorlandığını belirten sektör temsilcileri Palandöken’in önerisine olumlu yaklaşırken, bunun yeterli olmadığını düşünüyor.

PANDEMİDEN SONRA YÜZÜMÜZ GÜLMEDİ

Artan maliyetlerin esnafı mağdur ettiğini belirten Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, “Pandemiden sonra yüzümüz gülmedi. Mazot zaten başını aldı gidiyor. Ondan önce de yarı kapasite çalıştık, araçlarımız çalışmadı. Akaryakıt, yedek parça gibi kalemler başta olmak üzere meydana gelen maliyet artışları, esnafı olumsuz etkiledi.  Esnaf zor durumda ve yeniden zam talebinde bulunmaya hazırlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplu taşıma aracı işletmecileri gibi taksiciler de artan maliyetlere dayanamadığı için zam bekliyor. Akaryakıt, vergiler, cezalar derken iyice bunaldıklarını ifade eden taksiciler “Diğer sektörlere göre bizim kazancımız sıfır. Masraflarımız ve giderlerimiz çok fazla. Akaryakıt, vergiler, cezalar bunların hangi biriyle baş edelim.” Sözleri ile beklentilerini dile getiriyorlar” ifadelerini kullandı.

BU İNDİRİM ÇARE OLMAZ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in ticari araçlarda muayene ücretlerine indirim yapılması önerisine olumlu yaklaşan taşımacılar, “ Ancak bu indirim  sıkıntılarımıza çare olmaz. Çok daha büyük maliyetlerimiz var ve altından kalkamıyoruz. Bu saatten sonra zam kaçınılmaz.”şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.