Gaziantep'te ulaşımda zam sesleri yükseliyor

Gaziantep'te ulaşımda zam sesleri yükseliyor
Artan maliyetlerin ardından şehir içi ulaşımda zam talebi daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Toplu taşıma araçlarının ardından taksici esnafı da zammın kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.

Geçtiğimiz ay toplu taşıma araçları işletmecileri artan akaryakıt fiyatları ve maliyetler nedeniyle yetkililerden zam taleplerini dile getirmişti. En son bir yıl önce taksimetre ücretlerinin zamlandığını belirten taksiciler de artık zam zamanının geldiğini dile getiriyor.

En son 1 sene önce taksimetrelere zam geldiğini söyleyen taksici esnafı, “İpin ucunu kaçırdık, nereden tutsak elimiz boş kalıyor. Her gün artan zamlara yetişemiyoruz. Araba bir bozulsa  altından kalkamayacağımız faturalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu yüzden yılbaşından önce zam bekliyoruz” şeklinde konuştular.

“ZAMMI DA KORKARAK İSTİYORUZ”

İnsanların mecbur kalmadıkça taksi kullanmadıklarını belirten taksici esnafı “ Artan maliyetlere dayanamadığımız için zam istiyoruz. Diğer taraftan mecbur kalmayan taksiye binmiyor. Artık insanlar yürüyor. 30 lira veremiyor, vermek istemiyor. Önceden ucuzdu, millet binebiliyordu. Şimdi yolcu yok. Yerli halk binmiyor, onlara çok ağır geliyor. Yabancı turist de bir günde en fazla bir tane denk geliyor. Zam yapınca işler daha da düşecek. Ama zam olmazsa da sürekli içeriye gidiyoruz. Anlayacağınız  ciddi sıkıntıdayız” dediler.

Toplu taşıma işletmecilerinin ve taksici esnafının yüksek sesle dile getirmeye başladığı zam talebinin ardından, yetkililerin nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.