Büyükekşi açıkladı; milli takımlarda Aybaba sesleri!

Büyükekşi açıkladı; milli takımlarda Aybaba sesleri!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep’te oynanan Türkiye-Çekya maçından önce açıklamalarda bulundu. TFF’da ve Türk futbolunda sistemi değiştirmeye çalışacağını dile getiren Büyükekşi, Tolunay Kafkas ile yolların ayrılacağı sinyalini verirken daha önce görüşme yaptığı tecrübeli teknik direktör Samet Aybaba ile masaya oturulacağı gelen bilgiler arasında.

Alt yapının uzmanı Samet Aybaba
Geçtiğimiz haftalarda iki kez Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşen Teknik Direktör Samet Aybaba, şu ana kadar Türk futboluna sayısız oyuncu kazandırdı. Çalıştığı kulüplerde alt yapıya büyük önem veren ve genç yetenekleri takımlara kazandıran Samet Aybaba’nın TFF’de milli takımlardan sorumlu koordinatörlük görevine gelmesine sıcak bakılıyor. Tüm kulüplerinde Aybaba konusunda kararlı olduğu öğrenilirken Mehmet Büyükekşi ve ekibinin bu konuda gerekli çalışmaları yaptıkları öğrenildi.

"A Milli Takım'da altyapıdan gelen oyuncu yok"
Gaziantep'te oynanan Türkiye -Çekya dosluk maçından önce açıklamalarda bulunan Büyükekşi, Tolunay Kafkas ve ekibi hakkında sert eleştirilerde bulundu. "Şu an şöyle bir yanlış var; ümit milli takımlarda veya genç milli takımlardan A Milli Takımda oynayan oyuncu yok" diyen TFF Başkanı, Stefan Kuntz ile Tolunay Kafkas arasında geçen konuşmayı da açıkladı.

Büyükekşi: Böyle sistem olur mu?
"Böyle bir sistem olur mu" diyen Mehmet Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Arda Güler mesela, A Milli Takım'a alındı17 yaşında. U15’te oynamamış, U16’da oynamamış, 17’de direkt A Milli Takım'a geliyor. Veya Emirhan İlkhan aynı şekilde. Halbuki bunun nasıl olması lazım, o merdiven sisteminde, hazmede hazmede gelmesi lazım."

Büyükekşi'den operasyon sözü: Her milli takım ayrı telden çalarsa... 
Büyükekşi, altyapılara operasyon sinyali yapılacağının işaretini verdi. TFF Başkanı, "Şimdi bunu getirmek istiyoruz. Yani bir operasyon, bir gençleştirme bu şekilde olabilir. Yoksa her milli takım ayrı telden çalarsa..." ifadesini kullandı.
 
Torpil imasında bulundu
Mehmet Büyükekşi'nin bir başka eleştirisiyse milli takım seçmeleri konusunda oldu. TFF Başkanı şöyle konuştu: “Şu an an şöyle bir sıkıntı var; birçok anne baba arıyor bizi. İşte benim oğlum mili takıma alınması lazımdı alınmıyor. İşte torpil var burada falan. Ben de bakıyorum gerçekten milli takımlardaki çocuklar hep belirli yörelerden. İstanbul, bir parça Gençlerbirliği, bir parça Altınordu, bir parça Trabzon. Başka yöreden hemen hemen yok gibi varsa da istisna. Halbuki her bölgede oyuncu var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.