Almanya Dalga Geçti! Japonlar Kamikazeler Gibi Deldi Geçti ... Japonya 1-0 geriye düştüğü maçta Almanya'yı 2-1 mağlup etti.

Dünya Kupası tarihinin en çok final oynayan takımı Almanya, 2022 Dünya Kupası F Grubu'ndaki ilk maçında Japonya ile karşı karşıya geldi. İlkay Almanya'yı öne geçirdi ama Japonlar resmen Alman Panzerininin üzerine Japon Kamikazeleri gibi daldı

Uluslararası Halife Stadı'nda oynanan mücadelede ilk yarıda İlkay Gündoğan'ın attığı penaltı golüyle öne geçen Almanya devreye 1-0 önde girdi. İkinci yarıda daha üstün bir oyun oynayan Japonya aradığı golü 75. dakikada Ritsu Doan ile buldu ve maça eşitlik geldi. Bu dakikadan sonra baskısını  arttıran Japonya 83. dakikada Takuma Asano ile 2-1 öne geçti. Almanya kalan dakikalarda beraberlik için gol arasa bile Japonya kalesini gole kapadı.

Dünya Kupası'nda favori gösterilen Almanya ilk maçında 2-1 mağlup oldu.

Almanya gruptaki 2'nci maçında 27 Kasım Pazar günü İspanya ile karşı karşıya gelecek. Japonya ise aynı gün Kosta Rika ile mücadele edecek.

İlkay, milli takım formasıyla 17. golünü kaydetti.  

Japonya'nın gollerini atan futbolculardan Doan'ın Alman ekiplerinden Freiburg, Asamo'nun ise Bochum'da forma giymesi ilginç bir istatistik oluşturdu.

Suudi Arabistan'ın Arjantin'i 2-1 yenmesinin ardından Almanya'yı aynı skorla geçen Japonya, turnuvada sürpriz gerçekleştiren ikinci Asya ülkesi oldu.

KARŞILAŞMANIN 11'LERİ

Almanya: Neuer, Süle, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum, Kimmich, İlkay Gündoğan, Gnarby, Müller, Musiala, Havertz.

Japonya: Gonda, Nagatomo, Yoshida, Sakai, Itakura, Endo, Ito, Kamada, Tanaka, Kubo, Maeda.

Stat: Uluslararası Halife

Hakemler: Ivan Barton (Slovenya), David Moran (Slovenya), Zachari Zeegelaar (Surinam)

Almanya: Neuer, Süle, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum, Kimmich, İlkay Gündoğan (Dk. 67 Goretzka), Gnabry (DK. 90 Moukoko), Müller (Dk. 67 Hofmann), Musiala (Dk. 79 Götze), Havertz (Dk. 79 Füllkurg)

Japonya: Gonda, Sakai (Dk. 74 Minamino), Itakura, Yoshida, Nagatomo (Dk. 57 Mitoma), Endo, Ito, Kamada, Tanaka (Dk. 71 Doan), Kubo (Dk., 46 Tomiyasu), Maeda (Dk. 57 Asano)

Goller: Dk. 33 İlkay Gündoğan (penaltı) (Almanya), Dk. 75 Doan, Dk. 83 Asano (Japonya)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.