KYK burs başvuruları başladı mı, KYK burs kredi başvuru şartları nedir? KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN başlayacak? 2022-2023 KYK başvuru tarihi!

KYK burs başvuruları başladı mı, KYK burs kredi başvuru şartları nedir? KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN başlayacak? 2022-2023 KYK başvuru tarihi!
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) 2022 burs/kredi burs başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi başladığı andan itibaren üniversite öğrencileri "2022 KYK burs başvurusu başladı mı? Ne zaman başlıyor ve ne kadar olacak?" sorularını araştırıyor. İşte detaylar...

Bu yıl üniversiteye başlayan ve ara sınıf öğrencilerinin gündeminde KYK burs başvuruları yer alıyor.

Öğrenciler merakla 2022 yılının burs başvuru tarihlerini ve burs ücretini bekliyor. Gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı (KYK) Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne çevrildi.

Bu yılki yeni dönem burs ve öğrenim kredisi başvurularının başlayacağı tarihe yönelik beklentiler, ekim ayı ile birlikte yoğunlaştı.

2022 YKS kapsamında yükseköğrenim programlarına yerleşen yüz binlerce genç, burs ve kredi başvuru tarihlerine odaklandı.

Öğrenciler, "2022 KYK burs başvurusu yapıldı mı? Ne zaman başlıyor ve ne kadar olacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?
KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki süreçte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun, konuya ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

KYK BURSU NE KADAR?

KYK burs güncel tutarları;

Lisans: 850 TL

Yüksek lisans: 1750 TL

Doktora: 2500 TL

BURSTAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER KİMLER?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,


Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.