Kredi Almadan Önce Mutlaka Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi Almadan Önce Mutlaka Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hemen hemen herkesin çeşitli dönemlerde nakit ihtiyacı olabiliyor ve bu durumda ilk olarak bankaların kapısı çalınıyor. Kredi taleplerinin tamamının bankalar tarafından onaylanmadığı ise su götürmez bir gerçek! Bu nedenle kredi almak için koşullar neler ya da banka kredisi almadan önce nelere dikkat edilmeli gibi konular herkesi yakından ilgilendiriyor!

İlk olarak kredi başvuru sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu ele almadan önce, kimlerin banka kredisi kullanabildiğini gözden geçirelim. Banka kredisi alabilmek için aranan koşullar şöyledir:

18 yaşını doldurmuş olmak

Yeterli düzeyde bir gelire sahip olmak

Gelir durumunu belgeleyebilmek

İpotek verilecek olması durumunda eş rızasını gösteren belge

Kredi notunun belirli bir düzeyde olması

Bu koşullar arasında en önemli olanlardan biri kredi notudur. 1 ila 1900 arasında değişen kredi notunun talep edilen tutara bağlı olarak belirli bir düzeyin üzerinde olması gerekir. Kredi notu, bankaların kişinin ödeme alışkanlıkları dikkate alınarak belirlediği bir parametredir. Çok sayıda unsur kredi notunu etkiler ve kredi notu düşük olanların yaptıkları kredi başvurularının onaylanma ihtimali pek yoktur.

Kredi Notunuzu Öğrenin!

Eğer bankaya kredi başvurusunda bulunacaksanız öncelikle kredi notunuzu öğrenin. Eğer düşükse yükseltmek için neler yapabileceklerini öğrenin ve uygulayın. Çünkü kredi notu düşük olanlar ya da bir başka deyişle ‘riskli’ grupta yer alanların banka kredisi kullanma olasılıkları da bulunmaz. Kredi notuna göre risk gruplarını şu şekilde belirtebiliriz:

1 - 699: En riskli

700- 1099: Orta riskli

1100- 1499: Az riskli

1500- 1699: İyi

1700- 1900: Çok iyi

Bu tabloya bakarak hangi grupta yer aldığınızı öğrenmelisiniz. Böylelikle kredi başvurunuzun onaylanma ihtimaline yönelik bir fikir de edinmiş olursunuz.

Bankaların Faiz Oranlarına ve Kredi Maliyetlerine Göz Atın!

Kredi kullanmadan önce bir banka seçimi yapmalısınız ve seçim yapmadan önce de bankaların sunduğu faiz oranlarını mutlaka incelemelisiniz. Her banka talep edilen kredi meblağlarında aynı faiz oranlarını uygulamıyor. Faizi çok yüksek olan bankalar da var, çok düşük olan bankalar da var. Bunlardan hangisini seçeceğiniz, yapacağınız toplam geri ödeme miktarında da belirleyici olacaktır. Elbette düşük faiz oranı sunan bir bankaya kredi talebinizi iletmeniz, en doğru tercih olacak.

Özellikle ihtiyaç kredisi kullanacak olanlar için düşük faiz oranı daha fazla önem taşıyor. Çünkü ihtiyaç kredisinin geri ödeme vade sayısı daha fazla olabiliyor ve bu krediyi kullananlar olabildiğince minimum taksit tutarlarını görmek istiyor. Bunun için de düşük faiz uygulayan Enpara.com adresine yönelmekte fayda var. En düşük faiz oranları eşliğinde hem kolay hem de hızlı bir şekilde nakit ihtiyacının karşılanmasını isteyenler, Enpara.com’u ziyaret ederek hesaplama işlemlerini de kolaylıkla yapabiliyor.

Enpara.com adresinde ihtiyaç kredisi başvurusu yapabileceğiniz özel bir sayfa mevcut. Burada bir hesaplama aracı da bulunuyor ve başvuru öncesinde bu araç kullanılabiliyor. Böylelikle bankadan ne kadar ihtiyaç kredisi talep ettiğinizde aylık geri ödeme taksitlerinizin ne kadar olacağı bilgisini de anında öğrenebilirsiniz. Hatta vade seçimi de yapabilir ve size en uygun olan meblağ, vade sayısı bilgileri eşliğinde kredi başvurunuzu iletebilirsiniz.

Dosya Masrafı Almayan Bankayı Seçin!

Nakit ihtiyacınızı karşılarken bir de dosya masrafı ödemeyi istemezsiniz. Dosya masrafı talep etmeyen bir bankayı seçmeniz durumunda bu problem de tamamen ortadan kalkıyor. Enpara.com dosya masrafı almıyor ve kredi kullananların bu açıdan da yüzü gülüyor. Özellikle iyi araştırma yapanlar banka kredisi kullanırken daha avantajlı olabiliyor. Bu avantajlardan en önemli olanı da dosya masrafının alınmamasıdır.

Çok Sayıda Bankaya Başvuru Yapmayın!

Birden fazla sayıda kredi başvurusunda bulunmanız doğru bir hamle olmaz. Öncelikle bir banka seçerek başvurunuzu iletmeli ve kredi başvurunuzun değerlendirilmesini beklemelisiniz. Şayet banka tarafından olumsuz bir yanıt alırsanız bu durumda bir diğer bankaya başvuru yapmanız daha doğru olur.

Belgelerinizi Eksiksiz Hazırlayın!

Dikkat etmeniz gereken hususlar arasında en önemlilerinden biri de belgelerinizi eksiksiz ve hatasız bir şekilde hazırlamanızdır. Aynı zamanda kişisel bilgilerinizi de eksiksiz ve hatasız bir şekilde ilgili alanlara yazmanız gerekiyor. Gelir belgesi gibi belgelerde bir hata olması durumunda kredi başvurunuz onaylanmaz. İletişim bilgilerinin de doğru şekilde belirtilmiş olduğundan emin olmalısınız. Zira bankalar sizin tarafınızdan belirlenen iletişim adresleri üzerinden size ulaşacak.

Kredi başvurularınızı iletirken yukarıda bahsedilen hususların tamamına dikkat etmeniz sizin lehinize olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.