Dikkat! 2500 lira doğalgaz yardım başvuruları başladı! İşte doğalgaz yardım başvurusu şartları!

Dikkat! 2500 lira doğalgaz yardım başvuruları başladı! İşte doğalgaz yardım başvurusu şartları!
Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu doğalgaz destek paketinin detayları paylaşıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek ve ilk ödemelerinin şubat ayında yapıldığı doğalgaz yardım paketine kiracılar da dahil edildi. Ayrıca, kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacak. Peki, doğalgaz yardım desteği başvurusu nasıl yapılır?

Kış ayının yaklamasıyla birlikte doğalgaz için oluşturulan yardım paketi başvuruları başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 3 milyar Türk lirası bütçeyle hayata geçirildiğini açıkladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek amaçlı önceki dönemde içerisinde yer almayan kiracılar da destek kapsamına girdi. İşte doğalgaz yardım başvuruyla ilgili tüm detaylar! 

DOĞALGAZ DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN 2022? 
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte doğal gaz destek paketini Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Doğalgaz başvuruları açıldı. Vatandaşlar doğalgaz yardımı için başvuruda bulunabilirler. 

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Doğalgaz yardım parası almak isteyen ve başvuru şartları uyan kişi e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. E-devlet şifre ve T.C. kimlik numarasıyla giriş yaptıktan sonra bilgileri doğru şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu yapmış olacaksınız. Yapılan başvurular onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.

DOĞAL GAZ YARDIM ÜCRETİ NE KADAR?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım paketi hakkında detaylı açıklama yaptı. Bakan Yanık,  415 TL ile 1.150 TL arasında değişen destek paketinin miktarını artırarak 900 TL ile 2.500 TL arasında değişeceğini açıkladı.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN 

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI 

  • Türk vatandaşı olması,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması gerekir,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.