Trabzonspor-Gaziantep FK maçında ilginç istatistik dünya rekoru kırıldı... Maç kayıp zaman ile tarihe geçti

Trabzonspor-Gaziantep FK maçında ilginç istatistik  dünya rekoru kırıldı... Maç kayıp zaman ile tarihe geçti
Trabzonspor'un 90+8'de Marc Bartra'nın attığı golle 3-2 kazandığı Gaziantep FK karşılaşması, 56 dakika 43 saniye ölü zaman ile dünyada bir ilk oldu. Bu maç kayıp zaman ile tarihe geçti. Trabzonspor-Gaziantep maçında top sadece 33 dakika 57 saniye oyunda kaldı.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Şenol Güneş Stadı'nda Gaziantep FK'yı 90+8. dakikada Marc Bartra'nın attığı golle 3-2 mağlup etti.
Bordo-mavili taraftarlar henüz 10. dakikada 2-0 öne geçen Gaziantep FK'lı oyuncuların hemen her fırsatta kendini yere attığını, çok vakit geçirdiğini ve futbol oynamadığını söylerek maç boyu tepki olarak tezahüratlarda bulundu.

"YERE YATSANA" TEPKİSİ!
Hatta taraftarlar uzun süre 'Yere yatsana' şeklinde tezahürat yaparak Gaziaptep FK'lı futbolculara ve teknik direktör Erol Bulut'a büyük tepki gösterdiler. İstatistikler de taraftarların tepkisini doğrular nitelikteyldi... Bordo-mavili takımın Gaziantep FK ile oynadığı maç 56 dakika 43 saniye oynanmamış! 90 dakikalık maçın 56 dakikasını ölü zaman olarak geçirildi. Mücadelede top sadece 33 dakikada 57 saniye oyunda kaldı. 56 dakika 43 saniye zaman geçirme bu alanda bir dünya rekoru olarak kayıtlara geçti.

DERBİ 41 DAKİKA 15 SANİYE
Mayıs 2022'de oynanan Beşiktaş- Fenerbahçe derbisine gerginlikler ve sarı kartlar damgasını vururken, topun oyunda kaldığı süre dikkat çekmişti. Süper Lig'de topun oyunda en az kaldığı maç olarak kayıtlara geçen derbide, oyun sadece 41 dakika 15 saniye aktı.

SÜPER LİG SON SIRADA!
Avrupa'nın büyük liglerine kıyasla, topun en az oyunda kalma süresi bizde... Spor Toto Süper Lig maçlarının sadece % 55.1'inde top oyunda kalıyor. Bu da neredeyse karşılaşmaların yarısının oynanmadığı anlamına geliyor.
Bunun sebebi de yapılan çokça fauller, çalınan basit düdükler ve oyunun sık sık durması. Süper Lig, Avrupa'nın büyük liglerine kıyasla topun oyunda kalma süresi en az olan lig konumunda...
Geçtiğimiz sezon yapılan araştırmaya göre Süper Lig'de topun oyunda kalma süresinin ortalaması 54 dakika 32 saniye. Toplam maç süresi ise 98 dakika 55 saniye. Oyunun durma sayısı 100.9 iken, ortalama duruş süresi 26.4 saniye olarak karşımıza çıkıyor.
Yani maçların neredeyse yarısı oynanmıyor. Süper Lig, bu istatistiklerin hepsinde diğer liglere göre sonuncu sırada yer alıyor. (Fotomaç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.