Evde bakım maaşı yattı mı? Engelli ve Evde bakım parası ne kadar oldu? şte Ağustos 2022 evde bakım maaşı yatan iller ve ödemelerin yapılacağı tarih ve Gaziantep dahil illerin listesi

Evde bakım maaşı yattı mı? Engelli ve Evde bakım parası ne kadar oldu? şte Ağustos 2022 evde bakım maaşı yatan iller ve ödemelerin yapılacağı tarih ve Gaziantep dahil illerin listesi
Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, ödemelerin yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Ağustos 2022 evde bakım maaşı yatan iller de merak edildi. Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları her ay düzenli olarak ayın 15'inde yatıyor. Peki Engelli ve Evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte Ağustos 2022 evde bakım maaşı yatan iller ve ödemelerin yapılacağı tarih

" Evde bakım maaşı yattı mı?" sorusu sorgulanıyor. Evde bakım parası her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılan evde bakım parasının Ziraat Bankası SMS yolu ile veya e-devlet üzerinden rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı?

 AĞUSTOS 2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı yatan iller listesine erişim 15 ağustos tarihinde gerçekleşecek. Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

TC NO İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA (E-DEVLET)

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.


EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte belli oldu. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.