Başarılı bir saç ekimine sahip olmak için nelere dikkat etmelisiniz? Saç ekimi aşamaları nelerdir?

Başarılı bir saç ekimine sahip olmak için nelere dikkat etmelisiniz? Saç ekimi aşamaları nelerdir?

Günümüzde saç ekimi gittikçe popüler bir hale gelmiştir. Ancak saç ekiminin başarılı olması için bazı kriterler mevcuttur.

Yaş: 25 ile 65 yaş arasındaki herkes saç ekimi yaptırabilir. (Bu kişiden kişiye değişebilir)

Donör Alan: Donör alan yeterince sağlıklı saça sahip olmalıdır. Saç ekiminin etkinliği, donör saç koşullarıyla güçlü bir şekilde ilişkilidir.

Hastalıklar: Bazı ciddi tıbbi durumlar saç ekimini engeller. HIV, tansiyon sorunları ve otoimmün hastalıklar komplikasyonlara neden olur.

Saç ekiminin Başarı Faktörleri Nelerdir?

Yüksek kaliteli bir saç ekimi, doğal saçtan farklı olmayan bir saç modeliyle sonuçlanır. Bir saç ekimi ameliyatının başarısını değerlendirmek istiyorsanız, aşağıdaki saç ekimi kriterlerini göz önünde bulundurun:

Doğal Saç Çizgisi: Saç çizgisini belirlemek çok fazla deneyim gerektirir. Medicana saç ekimi merkezinden Dr. Mustafa Ayhan Balcı “Çok düşük veya çok yüksek ya da doğal bir şekle sahip olmayan saç çizgileri çirkin ve yapay görünecektir.” diyor. Ayrıca ön kısımlara doğal olmayan ekim yapılması toplam saç şekline zarar verdiği için ekim aşamasında çok fazla uzmanlık gerekir.

Donör Alanı: Donör alanın aşırı hasat edilmesi veya donör alanın farklı bölümlerinden eşit miktarda hasat yapılması, bu alanın olağandışı ve doğal olmayan görünmesine neden olabilir. İstanbul Vita saç ekim merkezinden Dr. Özge Miray Gültekin, “Zarar görmüş bir donör bölge, doğal saç köklerine de zarar verebilir.” Diyor ve bu konuda saç ekimi yaptırmak isteyenleri uyarıyor.

Normal Yoğunluk: Ekilen saç köklerinin alıcı bölgedeki yoğunluğu normal aralıkta olmalıdır. Doğal olmayan yoğunluk sadece tuhaf görünmekle kalmaz, aynı zamanda sağlıklı saç köklerine de zarar verebilir.

1,2,3 veya 4 Folikül Greftlerinin Eşit Dağılımı: Hasat edilen saç köklerinde 1 ila 4 saç teli olabilir. Saç ekimi ekibi bunları belirlemeli ve 4 grupta toplamalı ve eşit bir dağılım planlamalıdır. Bu sayede saç yoğunluğu homojen olur.

Minimum Yan Etkiler ve İyileşme Süresi: Deneyimli bir uzman grubu tarafından yapılan yüksek kaliteli bir saç ekimi, çok fazla yan etki yaratmaz ve iyileşme süresini en aza indirir.

Saç ekimi Aşamaları Nelerdir?

Saç ekimi çok adımlı bir işlemdir ve bu adımlar cerrahınız tarafından kullanılan tekniğe özgüdür. Günümüzde FUE, Safir FUE ve DHI, saç ekimi için en yaygın ve yenilikçi yöntemlerdendir.

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE)

Bir FUE saç implantı aşağıdaki adımlardan oluşur:

Saç çizgisi tasarımı ve çizimi: Doktorunuz eski fotoğraflarınızı inceler ve sizin için saç çizgisini belirler.

Saç derisini tıraş etmek: Saç deriniz tıraş edilecektir.

Donör alan tespiti: Donör alanınız belirlenecek ve bir greft toplama planı tasarlanacaktır.

Lokal anestezi: Saç derinize lokal anestezi enjekte edilecektir.

Donör alan hasadı: Saç kökleri donör bölgeden greft olarak alınacaktır. Greftler içerdikleri folikül sayısına göre 4 tipe ayrılır (1,2,3 veya 4)

Kanal açma: Hassas bıçaklar (Metal bıçak veya Safir bıçak) kullanılarak alıcı bölgede kanallar açılır. Safir FUE tekniğinde bu aşamada kanal açma safir uçlu bıçaklarla yapılır. Bu safir uçlu bıçaklarla açılan kanallar 3 boyutlu olduğundan daha yoğun sonuçlar elde etmek mümkündür. Safir FUE tekniği Medicana saç ekiminde sıkça kullanılan bir tekniktir.

Ekim aşaması: Greftler folikül sayılarına göre eşit olarak dağıtılır ve açılan kanallara ekilir.

Doğrudan Saç Ekimi (DHI)

Bir DHI saç ekimi şu adımları takip eder:

Saç çizgisi tasarımı ve çizimi: Doktorunuz eski fotoğraflarınızı inceler ve sizin için saç çizgisini belirler.

Saç derisini tıraş etmek: DHI, bölgesel saç dökülmesi yaşayanların saçlarını uzun tutmasını ve sadece donör ve alıcı bölgeleri tıraş ettirmesini sağlar.

Donör alan tespiti: Donör alanınız belirlenecek ve bir greft toplama planı tasarlanacaktır.

Lokal anestezi: Saç derinize lokal anestezi enjekte edilecektir.

Donör alan hasadı: Saç kökleri donör bölgeden greft olarak alınacaktır. Greftler içerdikleri folikül sayısına göre 4 tipe ayrılır (1,2,3 veya 4)

Ekim aşaması: Choi kalemlerini kullanan DHI, kanal açma ve implantasyonu tek bir adımda toplar. Saç greftleri doğrudan alıcı alana ekilir.

Saç ekimi İstanbul merkezimizde FUE, Safir FUE, DHI teknikleri uzman doktorlarımız tarafından uygulanmaktadır.

Saç Ekiminin Riskleri Nelerdir?

Diğer herhangi bir tıbbi müdahale gibi, saç ekiminin de bazı yan etkileri ve komplikasyonları olabilir. Bu komplikasyonların çoğu geçicidir ve iyileşme sürecinin bir parçasıdır. İstanbulVita Genel direktörü Hasan Başol, “Cerrahi bir müdahale olduğu için saçlı deride bir miktar deformasyon kaçınılmaz olacaktır. Tüm bu olası sorunlar geçicidir, bu nedenle bunları yaşarsanız endişelenmenize gerek yoktur.” Diyor.

Prosedür deneyimi olmayan bir doktor tarafından yapıldığında komplikasyonların ortaya çıkması daha olasıdır. Bu nedenle saç ekimi için kalifiye ve deneyimli bir cerrah seçmek çok önemlidir. İstanbulVita Medicana saç ekimi uzman doktorları Dr. Özge Miray Gültekin ve Dr. Mustafa Ayhan Balcı her hastanın durumuna göre mümkün olan en iyi kalitede saç ekimini gerçekleştirmektedirler.

İstanbul Vita Saç Ekim Merkezi Kimdir?

İstanbulVita 15 yıldır uzman kadrosu ve deneyimli çalışanları ile özellikle İstanbul Anadolu yakasında, saç ekimi ve estetik alanlarında üst düzey hizmet sunmayı amaçlayan popüler ve modern bir saç ekim merkezidir.

İstanbul Vita saç ekim merkezi 15 yıllık tecrübesi ile 2021 yılında en iyi saç ekim merkezi seçilmiş, İstanbulVita Genel direktörü Hasan Başol tarafından bu ödül alınmıştır. Bu ödülle markamız, saç ekimi alanında başarısını da kanıtlamış ve müşterilerinin takdirini toplamıştır.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları, kişiye bağlı bir değişken olduğundan web sitemizdeki isim ve telefon numarasını doldurup uzman doktorumuzun kişisel analizini ve size özel greft fiyatını alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.