Gaziantep ZAM ŞAMPİYONLUĞUNA KOŞUYOR! Gaziantep'te PARKOMATA Zam YOLDA! Zamların ŞEHRİ GAZİANTEP! Zam yapılmayan bir parkomat kalmıştı

Gaziantep ZAM ŞAMPİYONLUĞUNA KOŞUYOR! Gaziantep'te PARKOMATA Zam YOLDA! Zamların ŞEHRİ GAZİANTEP! Zam yapılmayan bir parkomat kalmıştı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısının birinci oturumunda parkomat alanları tarifelerine zam yapılması gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi, parkomat alanlarının ücret tarifelerine uygun oranlarda artış yapılması için gündem maddesini ilgili komisyona gönderdi. Parkomata yapılacak zam oranı komisyonlarda görüşüldükten sonra karara bağlanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 103 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda üniversite sınavına hazırlanan 70 bin öğrenciye 1.200 TL maddi destek verilmesi kararı alındı. Ayrıca parkomat ücretlerinin arttırılması ile ilgili gündem maddesi de tarife komisyonuna gönderildi
Büyükşehir Belediyesi Ağustos Meclisi’nin birinci oturumunda üniversiteye hazırlanan ve Gaziantep’te ikamet eden 11 ve 12 sınıf öğrencilerine burs verilmesi,  parkomata zam ve belediyelerin  ek bütçe talepleri gündeme geldi.

Zam yapılmayan bir parkomat kalmıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısının birinci oturumunda parkomat alanları tarifelerine zam yapılması gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi,   parkomat alanlarının ücret tarifelerine uygun oranlarda artış yapılması için gündem maddesini ilgili komisyona gönderdi. Parkomata yapılacak zam oranı komisyonlarda görüşüldükten sonra karara bağlanacak

70 bin öğrenciye burs verilecek

Gaziantep sınırları içerisinde yaşayan ve üniversite  sınavlarına hazırlanan yaklaşık 70 bin civarındaki ihtiyaç sahibi öğrenciye  birinci dönem 600 TL, ikinci dönem 600 TL olmak üzere toplam 1200 TL destek verilmesi de Büyükşehir Meclisi’nde karara bağlandı. Destek kapsamında Gaziantep genelinde üniversite sınavına hazırlanan 11 ve 12. Sınıflarda okuyan 70 bin öğrenciye, toplamda 84 milyon TL maddi destek verilecek. Bu konuda Gaziantep Valiliği, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında  imzalanacak protokol için Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin’e yetki verildi.

Büyükşehir Meclis Salonu’ndaki birleşimde GBB Başkan Vekili Osman Toprak, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatına dokunmak için bu yardımın önemli olduğunu belirterek, “Şehrimizde ihtiyaç sahibi yaklaşık 70 bin öğrenci bulunuyor. 70 bin öğrencinin tamamına bin 200 lira, toplamda 84 milyon liralık sosyal yardım sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. 

100 Spor kulübüne destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısının birinci oturumunda  Amatör Spor kulüpleri  Derneği’ne (ASKF) bağlı 100 spor kulübünün her birine 10 bin Tl olmak üzere toplamda 1 milyon TL nakdi yardım yapılması için Fatma Şahin’e yetki verildi.

Amatör sporu desteklemek adına her yıl düzenli olarak nakdi ve ayni yardımlarının olduğunu ifade eden Toprak, “Geçen yıllarda malzeme desteğimiz olmuştu. Bu yıl ise malzeme desteğinin yanı sıra her bir spor kulübü için 10 bin lira nakdi yardım yapıyoruz” dedi.

Bütçeler Belediyelere yetmedi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısının birinci oturumunda ilçe belediye başkanlıklarının bütçe arttırım talepleri de karara bağlandı. Şahinbey Belediyesi’nin 1 milyar 150 milyon TL, Oğuzeli Belediyesi’nin  40 milyon TL ve Yavuzeli Belediyesi’nin 22 milyon 200 bin TL ek bütçe talebi görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi.

 Tarımsal desteklere devam…

Meclis toplantısında yine çiftçilikle uğraşan vatandaşlara destek olmak için 10 bin ton sertifikalı arpa ve buğday tohumu dağıtılması da görüşüldü.

GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığınca üretimi yapılan 10 bin ton arpa ve buğday tohumu, yüzde 50 çiftçi katkı payı ile dağıtılacak.


Öte yandan kent genelindeki hayvan yetiştiricilerini de unutmayan büyükşehir, hayvancılıkla uğraşan Gazi şehirlilere, 24 milyon Türk lirası değerinde hayvan yemi olan silajlık mısır alımı gerçekleştirerek dağıtımını yapacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.